Wat zijn de beste vloertrends van 2021

Elk jaar komen er veel nieuwe trends bij, terwijl ook veel oude trends hun einde bereiken. Bij vloeren is dit ook het geval. Eigenlijk zie je op dit gebied vaak dat oudere trends na een tijdje weer terug in de mode komen. Ze zijn dan dus even niet meer populair geweest, maar na een paar jaar zullen ze uiteindelijk toch wel weer trendy worden. Dit is bijvoorbeeld het geval als je kijkt naar de betonvloer, wat de afgelopen jaren uitgegroeid is tot een van de meest populaire vloeren. Ook de kunststof gietvloer was de laatste paar jaar zeer trendy, terwijl je hieronder in dit artikel de beste vloertrends van 2021 kunt vinden. 

Vintage zwart-wit 

Creëer een nostalgische sfeer en breng de warmte en herinneringen van de afgelopen decennia terug met deze zwart-witte vloeren. Dit jaar maakt de klassieke combinatie van zwarte en witte tegels een sterke comeback. Nee, we hebben het niet over dezelfde oude zwart-wit geblokte tegels die aanwezig zijn in historische huizen. Dit jaar heeft deze groenblijvende combinatie een twist: het is gedurfd, grafisch en luxer. Geloof me; dit is een van de trends die steeds meer huiseigenaren deze vintage-stijl vloer met een unieke twist willen hebben. De ontwerpen omvatten kleinere tegels met gedurfde grafische patronen, monochrome vloeren en eigentijdse stijlen met onbezonnen afbeeldingen en patronen.  

Hout in patronen

Houten vloeren zijn eigenlijk altijd trendy, daar is niets nieuws aan. Elk jaar zijn de vloeren van dit materiaal weer een trend, maar in 2021 is het nieuwe dat deze houten vloeren een twist hebben. Misschien heb je deze vloeren in je huis of heb je misschien al een basis zij-aan-zij-formaat gezien van stukken hout die op een vloer zijn gelegd, maar heb je ooit een houten lay-out met een patroon gezien? Ja, deze echt stijlvol ogende vloer heeft patronen die het hele uiterlijk van elke kamer totaal veranderen. Dit jaar zullen met name patronen zoals Chevron of Herringbone te zien zijn in de keukens, badkamers en meer van huiseigenaren. Dus we zijn er zeker van dat patroonvloeren officieel in de mode zijn en dat je deze houten vloeren niet mag missen. Dus waarom zou je de vloer van je huis zo ontwerpen dat hij er hetzelfde uitziet als die van alle anderen als je echt kunt kiezen uit leuke en unieke patronen? 

Gebeitste betonnen vloeren

Ja, beton is een geweldig vloermateriaal en het is waar dat er altijd vraag naar is geweest. Maar anno 2021 hebben ze ook een moderne twist. We weten allemaal dat ze stoer en sterk zijn en perfect voor het creëren van een industriële stijl. Maar wil je een moderne look met een industriële twist creëren, in plaats van alleen beton, ga dan voor gebeitst beton. Geloof me, geen enkel materiaal kan de sterkte van beton verslaan, want het krijgt nauwelijks krassen of deuken. Van de keuken, woonruimtes tot de badkamer, beton heeft zijn sporen verdiend als de beste vloer, terwijl het er ook nog eens prachtig uitziet als het gebeitst is. 

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­