Wat zijn de bekendste Amerikaanse rechtse beroemdheden

In Nederland hebben we een paar beroemdheden die rechts stemmen. Hierbij kun je onder meer denken aan Wierd Duk, die nooit zijn mening onder stoelen of banken steekt. Ook van Arthur van Amerongen wordt gedacht dat hij op rechtse partijen stemt, al doet hij dit natuurlijk niet in Nederland. Van Amerongen woont namelijk in Portugal en stemt hier dus. Het is niet meer dan logisch dat er niet alleen in ons land celebs zijn die rechts zijn. Hieronder noemen we daarom een paar beroemde Amerikanen die altijd op de Republikeinse partij stemmen in hun land. 

Candace Cameron Bure

Candace Cameron Bure trad in 2015 in de voetsporen van Elisabeth Hasselbeck toen ze de hot seat nam als Republikeinse co-host op ABC's "The View". De actrice vertrok na twee seizoenen. "Dat was een superzware klus", vertelde ze in 2020 aan Good Housekeeping (via Entertainment Tonight), verwijzend naar haar tijd in de talkshow. "Het heeft me enorm geholpen om te groeien, maar dat was de moeilijkste baan die ik tot nu toe heb gehad... je hebt altijd het gevoel dat je vecht om je mening te geven." Hoewel ze vastberaden is in haar overtuigingen, heeft Bure gezegd dat de Republikeinse partij verre van perfect is.

Caitlyn Jenner

Caitlyn Jenner roerde de pot toen de pleitbezorger voor transgenderrechten tijdens de verkiezingen van 2016 haar steun betuigde aan Donald Trump. Hoewel de voormalige Olympiër zichzelf nog steeds als een Republikein beschouwt, schreef Jenner een artikel uit 2018 voor The Washington Post om haar geloof in te trekken. Ze dacht namelijk dat de vorige president van de VS de LGBTQ-gemeenschap zou steunen en opkomen. "De realiteit is dat de transgemeenschap meedogenloos wordt aangevallen door deze president", schreef Jenner. "Mijn hoop op hem was misplaatst, en ik kan niemand steunen die onze gemeenschap tegenwerkt. Ik steun Trump niet. Ik moet leren van mijn fouten en vooruitgaan."

Arnold Schwarzenegger

Acteur Arnold Schwarzenegger begon zijn politieke carrière voor het eerst in 2003 toen hij de Republikeinse gouverneur van Californië werd. De 'Terminator'-acteur diende twee opeenvolgende ambtstermijnen. Maar ook al is Schwarzenegger een uitgesproken Republikein, hij steunt niet noodzakelijkerwijs de politiek van oud-president Trump. In maart 2018 vertelde de entertainer aan Deadline dat president Trump Californië geen dienst bewijst: “Ik denk niet dat hij goed is geweest voor Californië. Ik denk niet dat hij om Californië geeft en ik denk dat Californië niet om hem geeft.”

Melissa Joan Hart

Niet alle conservatieve beroemdheden voelen zich buitengesloten omdat ze hun Republikeinse opvattingen uiten. In een interview met Fox News in 2013 zei actrice Melissa Joan Hart dat, toen ze vroeger op de Republikeinse Bob Dole stemde, haar medesterren haar niet bepaald steunden. Tegenwoordig zegt ze echter dat ze zich op haar gemak voelt bij het uiten van haar mening en dat ze het oprecht leuk vindt om de andere politieke opvattingen te horen. "Tegenwoordig ben ik vrijwel omringd door Republikeinen op het werk", vertelde Hart aan Fox News. "Het heeft het een beetje makkelijker gemaakt, maar ik praat graag met mijn democratische vrienden over hoe zij de dingen zien."

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­