Wat voor stijl kies je voor je badkamer?

Ga je een nieuwe badkamer uitkiezen? Een belangrijke vraag is dan: voor welke stijl badkamer ga je? In dit artikel ontdek je 4 geliefde stijlen. Lees snel verder voor een goede dosis badkamer inspiratie.

1: Modern

Moderne badkamers zijn meestal strak afgewerkt. Denk aan lichte neutrale kleuren en veel glas. De ontwerpen zijn vaak minimalistisch met veel strakke lijnen. Bij deze stijl heb je geen onnodige toeters en bellen. Grote tegels horen ook helemaal bij deze stijl. Heb je een kleine badkamer? Dan is deze badkamerstijl ideaal. De lichte kleuren, strakke lijnen en grote tegels hebben namelijk een ruimtelijk effect: ze zorgen ervoor dat je badkamer groter lijkt.

2: Industrieel

Heb je wat meer ruimte in de badkamer en houd je van ruw en stoer? De industriële stijl is dan zeker een goed idee. Denk bij de industriële stijl vooral aan: beton, hout en staal. Een bakstenen muur in je badkamer is helemaal top. Qua kleur wordt veel matzwart en grijs gebruikt. Ook wit is welkom in deze badkamerstijl. De combinatie van deze kleuren en materialen geven de badkamer een stoere uitstraling.  Al die kleuren en materialen kunnen wel een frisse tegenhanger gebruiken. Daar kun je planten voor gebruiken. Die zorgen ervoor dat de boel niet te somber en donker oogt.

3: Landelijk

Houd je van een warme sfeer? Ga dan voor een landelijke stijl in de badkamer. Bij deze stijl worden veel lichte kleuren gebruikt zoals wit, lichtgrijs en pastelkleuren. Natuurlijke materialen horen er ook bij. Denk aan warm hout. Bijvoorbeeld een houten vloer of een houten badkamermeubel. Deze zachte en lichte kleuren zorgen in combinatie met het hout voor een warme rustige sfeer. De ontwerpen hoeven bij deze badkamerstijl niet strak. Integendeel. Mooie randen en sierlijsten zijn welkom. Andere kenmerken van deze stijl: losstaande waskommen en klassieke kranen.

4: Klassiek

Over klassiek gesproken: die stijl kun je ook in heel je badkamer doorvoeren. In deze stijl zie je klassieke elementen en sierlijke details. Qua kleuren zijn wit en zwart altijd goed, maar je kunt ook een kleurtje toevoegen. Bijvoorbeeld zachte poedertinten. Ook kleuren met een warme ondertoon passen goed bij deze stijl. Voor de tegels kun je kiezen voor wit, marmer of natuursteen. En als het gaat om kranen en knoppen ga je natuurlijk voor chroom en rvs. En heb je de ruimte voor een bad? Dan is een vrijstaand bad op pootjes dé manier om je klassieke badkamer af te maken.

Maak het jezelf makkelijk

Bij een badkamer uitkiezen komt nogal wat kijken. Wil je het jezelf makkelijk maken? Laat de ontwerpers van Sanitairpakket met je meedenken.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­