Wat is Okoumé Multiplex? Sleiderink

Okoumé multiplex is een plaatsoort die gemaakt is van Okoumé hout. Dit plaatmateriaal wordt veel gebruikt voor buitentoepassingen, zoals voor toepassing als deurplaat of het bekleden van een gevel. Het voordeel is dat ze direct af te werken zijn in de gewenste kleur, waardoor je tijd én moeite bespaart!

Eigenschappen Okoumé Multiplex

Okoumé hout kent een grote variatie in kleur, vanwege de verschillende grondsoorten waar de bomen op groeien. De kleur van de kern van deze houtsoort varieert van licht grijs roze tot rossig bruin. Het spint, het deel dat zich tussen de kern en de bast bevindt, heeft een grijswitte kleur. Andere kenmerken zijn:

  • Het relatief lichte gewicht;
  • De fijne structuur;
  • De goede prijs-kwaliteitverhouding.
  • De platen zijn watervast verlijmd.
  • De platen hebben een B/BB kwaliteit.
Waarvoor kun je Okoumé Multiplex gebruiken?

Het Okoumé multiplex dat je bij Sleiderink in het assortiment vindt, is watervast verlijmd. Hierdoor kunnen de platen prima gebruikt worden in vochtige ruimtes, bijvoorbeeld als werkblad in de keuken. Buiten zie je deze houtsoort veel terug aan de gevel of als boeiboord, maar voor het maken van een overkapping of voor het fungeren als boeideel of dakrandoverstek is Okoumé ook geschikt. Okoumé is eenvoudig te bewerken, zowel met de hand als machinaal. Wel is het aan te raden gebruik te maken van scherp gereedschap.
Als je scherp gereedschap gebruikt dan splintert het hout niet of nauwelijks.
Houd er rekening mee dat de (schroef)gaten en randen van de Okoumé plaat moeten worden geseald met een randsealer. Anders kan er vocht in de plaat terecht komen.

Okoumé Multiplex bestellen bij Sleiderink

Nu je genoeg informatie hebt over Okoumé multiplex is het tijd om te bestellen. Dit kan snel en voordelig via de website van Sleiderink. Mocht je nog advies nog hebben dan staan de productspecialisten van Sleiderink op werkdagen voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.
Bestel Okoumé multiplex nu snel en voordelig op de website van Sleiderink!

Facebook TwitterLinkedin
­