Wanneer je een pentest moet laten uitvoeren - Surelock

Tijdens een pentest probeert een team van cyberbeveiligingsprofessionals in te breken in een netwerk en de systemen daarvan. Het is een gesimuleerde cyberaanval op het netwerk en zijn systemen om zwakke plekken op te sporen. Door dezelfde aanpak te simuleren als een hacker zou doen, kan het systeem worden gecontroleerd op eventuele authenticatiefouten en onmiddellijk worden verholpen. Het niet beveiligen van een draadloos netwerk kan leiden tot diefstal van wachtwoorden en andere vertrouwelijke informatie. Een firewall die onvoldoende beveiliging biedt is een groot risico, en als er niet genoeg firewalls zijn, kunnen aanvallers toegang krijgen tot gebruikersnamen en wachtwoorden. Kom er in dit artikel achter vanaf wanneer je een pentest moet laten uitvoeren.

De pentester moet op de hoogte zijn van de plannen van een bedrijf voor de bescherming van gegevens, hun doelstellingen en de risico's die men kan tegenkomen.

Een bedrijf inschakelen

Pen testing is een effectieve manier om beveiligingsproblemen op te sporen en te verhelpen voordat ze te ernstig worden. Het team volgt dezelfde processen die cybercriminelen zouden volgen om toegang te krijgen, zodat ze waarschijnlijk dezelfde potentiële zwakke plekken kunnen identificeren als criminelen zouden doen als ze aanwezig waren. Als zij dezelfde routes nemen als hackers, kunnen zij dezelfde risico's ontdekken als hackers zouden doen. En als ze dezelfde tools en strategieën gebruiken als aanvallers, zullen ze waarschijnlijk dezelfde risico's ontdekken als aanvallers zouden doen.

Samengevat

Organisaties gebruiken pentesting om op zoek te gaan naar eventuele hackbare netwerken en zwakke plekken die zij hebben zonder schade te veroorzaken. De persoon die de pentest uitvoert, moet zich bewust zijn van de beveiligings- en bedrijfsdoelstellingen van het bedrijf en op de hoogte zijn van de potentiële risico's en bedreigingen in verband met die doelstellingen. Hij moet ook goed op de hoogte zijn van de hulpmiddelen en diensten die kunnen worden gebruikt om het systeem van de organisatie te beveiligen en haar doelstellingen te bereiken. Nu je weet wat pentesting is en welke betekenis het heeft, kun je gaan nadenken over de mogelijkheid om het terrein van de informatiebeveiliging te betreden en overwegen of pentesting het ideale terrein voor je is. Ga voor meer informatie naar de Surelock-website.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­