beach vacation water summer rondreistips

Bij veel mensen staat Tahiti op de bucketlist. Sterker nog, veel Nederlanders hebben dit eiland zelfs heel hoog te staan in dit lijstje met reisbestemmingen waar ze graag een keer naartoe willen. Naast Tahiti komt ook Bora Bora regelmatig terug op de bucketlist, wat toevallig dichtbij elkaar ligt. Het is dan ook mogelijk om een vakantie naar Tahiti te combineren met een tripje naar Bora Bora, zo sla je twee vliegen in één klap. Voor je reis naar Tahiti is het hoe dan ook van belang om gebruik te maken van de onderstaande tips. 

Boek vroeg

Tahiti is een vooraanstaande bestemming waar de vraag het aanbod overtreft. Dit betekent dat je niet veel last-minute specials kunt verwachten die typisch zijn voor het Caribisch gebied bijvoorbeeld. Experts moedigen de reizigers dan ook aan om accommodatie en rondreizen 90 tot 180 dagen van tevoren te boeken. Veel resorts op Tahiti geven hun beste deals aan mensen die minimaal 6 maanden van tevoren boeken, waar je dus ook nog eens van gebruik zou kunnen maken. Verder is het belangrijk dat je je vluchten ook ruim van tevoren boekt, Tahiti is populair en er zijn beperkte vluchten.

Ken geografie

Tahiti, Bora Bora, Papeete, wat is wat? Ten eerste is het land officieel Frans-Polynesië, een groep eilanden in de Stille Oceaan met het grootste eiland Tahiti als hoofdstad. Dit is dus een beetje zoals hoe het grote eiland Hawaï bekend staat als de verzamelnaam voor Oahu, Maui, enzovoorts. Op het eiland Tahiti ligt de grootste stad van Frans-Polynesië, en de internationale luchthaven van Papeete. De andere bekende eilanden zijn Bora Bora, Moorea, Huahine, Taha'a, Tikeahau en Rangiroa. Het is mogelijk om op reis te gaan naar Tahiti maar tijdens je vakantie ook nog wat uitstapjes naar deze eilanden te maken.

Bezoek Papeete

Veel reizigers vermijden Papeete, de hoofdstad en grootste stad van Frans-Polynesië, omdat ze het beschouwen als een grote stad die niets te bieden heeft. Toch wordt het zeker wel aangeraden om Papeete te bezoeken. Het is waar dat dit een stoere havenstad is en een paar ruige kantjes heeft, maar het is zeker een bezoek waard. Zo kun je er bijvoorbeeld geweldig winkelen naar parels, terwijl je er ook prachtige foto’s kunt maken. Toch is het leukste wat je in Papeete kunt doen het uit eten gaan bij de Roulotte’s. Dit zijn in principe foodtrucks waar heerlijke gerechten gemaakt worden.

Eén merk

Bij eilandhoppen, wat dus mogelijk is als je op vakantie gaat naar Tahiti, krijgen reizigers die bij dezelfde hotelketen verblijven, zoals het Intercontinental, Sofitel of Le Meridien, het meeste waar voor hun geld. Deze resorts bieden vaak kortingen op meerdere eilanden als je bij hetzelfde merk verblijft. Het is daarom dus een goed idee om bij één merk te blijven als je van plan bent om daadwerkelijk meerdere eilanden van Frans-Polynesië te bezoeken. Dit zorgt ervoor dat je geld bespaart, wat zeer welkom is bij zo’n dure vakantie, want prijzig is een reis naar Tahiti helaas wel. 

 

Partner bijdrage.

Facebook TwitterLinkedin
­