Onverwachte voordelen van het kopen van een fiets

1. JE WEER KIND VOELEN

De wind waait door mijn helm en koelt mijn hoofdhuid. Soms laat ik het stuur los en voel ik me vrij; zij het voor kortere periodes dan toen ik een kind was. Het is te lang geleden dat ik tegen mezelf racete - om sneller de top van een heuvel te bereiken of dat licht te halen.

Of, wat dacht je van een heuvel afzoeven, met je hoofd weggedoken, en je borst dicht bij het stuur? Die kick! Handen strak om de handvatten - vasthouden voor het leven. Het is een fysiologische sensatie die nooit verveelt. Mijn motor roept me om van een trottoir te springen of een heuvel te beklimmen. Er is niet één pad, alleen jouw pad. Vergeet alleen je helm niet, jongen.

2. GELD BESPAREN OP WOON-WERKVERKEER

Vorig semester, toen ik mijn auto had, miste ik consequent de bus. Deze timing en planning fout zou altijd resulteren in een eenvoudige, maar dure beslissing om te rijden. Ook al was het woon-werkverkeer naar school maar zo'n 4-5 km in elke richting, dat telt heel snel op.

Volgens de overheid kost autorijden gemiddeld ongeveer €0,50 cent per km (na aftrek van verzekering, gas, afschrijving, enz.). In dat tempo verbrandde ik serieus geld met mijn slechte planning. In potentie zou mijn woon-werkverkeer me ongeveer €5 heen en terug kosten, en zelfs meer als ik het parkeren (tegen €1 per uur) meetelde.

Dit was een groot deel van mijn budget, en de aankoop van een fiets en een fietshelm dames lapte dat meteen op. Ik heb geen excuus om te rijden. Ik maak me nooit zorgen dat ik de bus mis. Ik spring gewoon op mijn fiets!

3. BESPAAR TIJD OP AUTO OF BUS PENDELEN

Ik ben van plan om veel vaker met de fiets te gaan. Eerlijk gezegd vermijd ik actief de bus, die een omslachtige route neemt door het westelijke deel van mijn stad. Ik hoef alleen maar mijn helm op te zetten, op mijn meisjesfiets te springen, en 7-10 minuten later ben ik op school, werk, enz.

Ondanks dat ik ongeveer 4-5 km van mijn school woon, duurt mijn busrit ongeveer 25 minuten. Ik ben van de route en de bus gaan houden, omdat het me vrije tijd geeft en de mogelijkheid om te lezen. Maar nu heb ik het beste van twee werelden: de fiets kost me hooguit 10 minuten, wat me 15 minuten reistijd bespaart en biedt meditatieve oefening. De extra tijd is nu van mij om van te genieten.

4. GEZOND WORDEN EN ME POSITIEVER VOELEN

Ondanks dat ik in het midwesten woon (lees: vlak), is mijn stad heuvelachtig. Fietsen van en naar de campus is een leuke kleine training. Tegen de tijd dat ik het haal, heb ik me aardig in het zweet gewerkt.

Ja, ik moet nu waarschijnlijk meer deodorant opdoen, maar ik voel me uitzonderlijk gezond door het fietsen. Op een bepaalde manier biedt het fietsen naar en van het werk me een periode om in de zone te komen en me uit te leven voor onbepaalde periodes van inactiviteit. De voordelen gaan veel verder dan het fysieke, het visuele. Fietsen heeft mijn geest aangescherpt, en ik voel me beter gefocust op het werk.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­