Duurzaam op treinreis door Europa

Kies voor een duurzame en milieuvriendelijke manier van reizen en maak een indrukwekkende treinvakantie door Europa. Je verkleint ook nog eens je milieu-impact door de trein te pakken. Met een treinreis stoot je tot wel 90% minder CO2 uit dan met een vliegreis. 

Treinreizen gedoe? Kies voor een volledig verzorgde treinrondreis

Ontspannen op treinvakantie in Europa? Kies voor een volledig verzorgde eco-vriendelijke treinrondreis van Opreis.nl. De treinen inclusief zitplaatsen worden vooraf voor je geboekt. Je verblijft in gezellige hotels dichtbij het station en in de buurt van het centrum. Een treinreis door Europa is duurzaam, avontuurlijk, ontspannend en gemakkelijk!

De mooiste treinreis landen van Europa op een rij

Noorwegen per trein
Reis met de ferry direct vanaf Nederland naar Noorwegen.

Aan boord van het schip heb je comfortabele privé hutten, verschillende bars, restaurants en zelfs een sauna. 

In Noorwegen vind je twee van de beroemdste spoorlijnen ter wereld, de ‘Flamsbana’ en de ‘Bergensbanen’. Tijdens een treinrit over deze bijzondere trajecten kun je genieten van de verbluffende Noorse landschappen.

Zwitserland per trein

Zwitserland is een van de mooiste trein landen ter wereld en je bent er al in 6 uur per rechtstreekse trein naar Basel. Door de panorama ramen van de trein zie je de spectaculaire berglandschappen en alpenweiden aan je voorbij gaan.

Er zijn veel bijzondere trajecten door Zwitserland, de Bernina Express is daar een van en behoort zelfs tot de mooiste treinroutes van heel Europa. Maar er zijn nog veel meer mooie trajecten door Zwitserland. Denk bijvoorbeeld aan de Glacier Express, de Gotthard Express en de Golden Pass Line. 

Schotland per trein
Het treinsysteem in Schotland is goed geregeld en het reizen is erg comfortabel. Er is geen betere manier om van de prachtige Schotse natuur te genieten dan met de trein. Je rijdt langs langgestrekte Lochs, idyllische dorpjes en sprookjesachtige valleien. 

Neem de trein door de Schotse Highlands en reis over de magische West Highland Line, of kies voor de luxe nachttrein ‘de Caledonian Sleeper’. 

Start je treinreis door Europa gewoon vanaf je plaatselijke treinstation

Reis vanaf treinstation [naam station] of elk ander station in Nederland gemakkelijk en comfortabel door heel Europa. Je stapt in je eigen stad of dorp op de trein en bereikt aan het einde van de dag of ochtend je bestemming. Onderweg kun je de tijd in de trein op een aangename en ontspannen manier besteden.     

Verre rondreizen met de trein

Verder reizen dan Europa? Ook dit kun je per trein doen. Ga bijvoorbeeld op treinreis naar Centraal Azië. Treinreis specialist Mevo Reizen heeft meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren van bijzondere treinrondreizen, zoals de Transsiberië Express, de Zijderoute Express en treinreizen door de Baltische staten. 

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­