Beste plaatsen om te bezoeken in Bedum en Groningen

Bedum is een forensendorp gelegen in de provincie Groningen vlakbij de stad Groningen. De bevolking van Bedum bestaat uit bijna 10.000 mensen. De totale oppervlakte van Bedum is slechts 45 vierkante kilometer. Hoewel Bedum maar een dorp is, biedt het verschillende mooie plekken om te bezoeken. Maar ook de stad Groningen dat op een paar kilometer afstand ligt heeft veel bezienswaardigheden. Je kunt er bijvoorbeeld musea, parken en oude architectonische gebouwen bezoeken. Bedum en Groningen zijn bereikbaar met het openbaar vervoer zoals treinen, bussen en taxi's. Wel is het handiger om Bedum rn Groningen met de auto te verkennen. Je kunt in Bedum en Groningen met je eigen auto rijden of een auto huren. Je moet je CBR theorie examen oefenen en een rijbewijs hebben voordat je door Bedum en Groningen mag rijden. Dit zijn enkele aanbevolen plaatsen om te bezoeken in Groningen.

 

Groninger Museum

Het Groninger Museum is een van de top kunstmusea van Nederland. Het werd opgericht in 1894. Honderd jaar later, in 1994, werd de huidige vestiging geopend. Dit gebouw geldt als een van de hoogtepunten in de postmodernistische architectuur. Het Groninger Museum bestaat uit drie eilanden die in het Verbindingskanaal liggen. De twee buitenste eilanden zijn weer opgedeeld in diverse, boven elkaar geplaatste paviljoens, ontworpen door verschillende architecten. De eilanden zijn met elkaar verbonden door gangen met ovale nissen en uitzicht op het water. Deze gangen zijn geïnspireerd op die van middeleeuwse kerken en kloosters. Bijzonder is dat een groot deel van de expositieruimten zich onder het straatniveau bevindt. Het museum is gevestigd tegenover het hoofdstation in het centrum van Groningen, vlakbij de Grote Markt. Het museum trekt jaarlijks ruim 300.000 bezoekers, Het museum is dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10:00-17:00.

Prinsentuin

De Prinsentuin (ook wel de Prinsenhoftuin genoemd) is een renaissancetuin in de binnenstad van Groningen. Deze ligt achter het Prinsenhof, een gebouw uit de 15e eeuw. De tuin werd in 1626 aangelegd in opdracht van stadhouder Willem Frederik en zijn vrouw Albertine Agnes. Het ernaast gelegen Prinsenhof was vanaf 1594 de plaatselijke residentie van de Prinsen van Nassau. De tuin bestaat onder andere uit een rozentuin, een kruidentuin en een gedeelte met berceaus. In een van de vijf perken van de tuin zijn buxushagen aangeplant in de vorm van gekroonde letters W en A, de beginletters van Willem Frederik en Albertine Agnes. Het park is erg populair bij zowel bezoekers als de lokale bevolking die hier komen om te ontspannen. Als je met de auto naar dit park gaat, zorg er dan voor dat je je theorie auto hebt gedaan om een rijbewijs te halen.

Martinitoren

De Martinitoren is de trots van Groningen. De toren is bijna 97 meter hoog en 550 jaar oud. De stad is rond deze toren opgebouwd. Vroeger was de Martinitoren een oriëntatiepunt en een uitkijktoren om de vijand in de gaten te houden, nu een toeristische attractie. De toren staat aan de noordoostkant van de Grote Markt en is het symbool van de stad Groningen. De toren is meerdere malen beschadigd geraakt door natuurgeweld en diverse oorlogen. Als je Bedum of Groningen bezoekt, zorg er dan voor dat je deze toren bezoekt en maak een mooie foto voor de Martinitoren.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­