Alles wat je moet weten over een boxspring

Een goede nachtrust is heilig, dus een fijn bed is erg belangrijk. Veel mensen kiezen voor een boxspring om beter te kunnen slapen. Een boxspring kent namelijk veel voordelen en je vindt boxsprings niet voor niets vaak in hotels. Ben je benieuwd geworden wat er zo bijzonder is aan een boxspring? Lees dan snel verder, want hieronder delen we alles wat je moet weten over een boxspring!

Het verschil tussen een boxspring en een "normaal" bed

Met een "normaal" bed wordt meestal een ledikant bedoeld. Een ledikant bestaat uit een frame van hout of metaal en hier leg je een lattenbodem en een matras op. Een boxspring bestaat uit een onderstel waar springveren in zitten. Vandaar ook de naam boxspring (doos met veren). Dit onderstel zorgt ervoor dat er over het hele bed veerkracht is. Op dit onderstel komt nog het matras. Boxsprings bieden veel ligcomfort en zijn daarnaast makkelijk op te maken, dus vandaar dat je het veel in hotels ziet.

Verschillende soorten boxsprings

Bij Beddenleeuw kun je verschillende soorten boxsprings kopen. Wat het beste bij je past, is een kwestie van persoonlijke voorkeuren. Zo zijn er bijvoorbeeld (elektrisch) verstelbare boxsprings die je naar wens kunt instellen. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld fijn als de bovenzijde van het matras ietwat omhoog staat. Verder kun je ook een boxspring met opbergmogelijkheden kopen. Via een handig opklapsysteem kun je deze boxspring open- en dichtklappen. Onder het bed, over de gehele lengte van de beide slaapplekken, vind je een ruime opbergruimte waar je bijvoorbeeld extra dekbedden, kussens of kleding in kunt bewaren. En voor degenen die in hun slaapkamer een echte hotelambiance willen creëren, zijn er ook boxsprings te koop met een ingebouwde tv-meubel. Zo kun je in bed nog lekker film kijken en Netflixen!

Boxspring op maat

Bij de aankoop van een boxspring is er veel mogelijk qua afmetingen, ontwerp en functionaliteiten. Zo zijn er standaard een- of tweepersoons boxsprings te koop, maar kun je bij Beddenleeuw ook voor een extra brede boxspring (tot wel 200 cm) kiezen. Hier zou je in principe met drie mensen comfortabel op kunnen liggen. Verder kun je natuurlijk ook het hoofdbord en je eigen topper kiezen en is er in beide gevallen veel mogelijk. En zoals we al eerder vertelden, kun je eventueel kiezen voor een verstelbare boxspring of een boxspring met extra opbergruimte onder het bed. Er is dus altijd wel een geschikte boxspring te vinden die perfect aansluit op jouw wensen!

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­