5 tips voor het kopen van een salontafel

Een salontafel is een onmisbaar element in de woonkamer. Het biedt niet alleen een plek om drankjes en hapjes op te plaatsen, maar dient ook als een decoratief element in huis. Bij het kopen van een salontafel zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Welke dit zijn, lees je in dit artikel!

1. Afmetingen

Allereerst is het belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen. De salontafel moet in verhouding zijn met de grootte van de woonkamer en de zitmeubels die eromheen staan. Kies daarom voor een salontafel die niet te groot, maar ook niet te klein is. Daarnaast is de hoogte van de salontafel belangrijk. De ideale hoogte is afhankelijk van de hoogte van de bank of stoelen die erbij staan. Over het algemeen ligt de ideale hoogte tussen de 40 en 45 centimeter.

2. Soort salontafel

Er zijn verschillende soorten salontafels verkrijgbaar. De meest traditionele variant is de rechthoekige salontafel met vier poten. Daarnaast zijn er ook ronde, ovale en vierkante by boo salontafels verkrijgbaar. Deze geven een unieke uitstraling aan de woonkamer en zijn geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een meer unieke en eigentijdse uitstraling.

3. Materiaal salontafel

Naast de vorm kun je ook uit verschillende materialen kiezen. Hout is een veelvoorkomend materiaal, omdat het zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Daarnaast zijn er salontafels van metaal, glas, steen en kunststof. Het is belangrijk om bij het kiezen van het materiaal rekening te houden met de rest van het interieur. Zo kan een houten salontafel goed passen in een klassiek interieur, terwijl een metalen tafel meer geschikt is voor een modern interieur. Daarom kun je bij Loft24 meubels filteren op materiaalsoorten, zodat je makkelijk specifiek kunt zoeken naar een bepaald materiaal.

4. Opbergruimte

Een andere overweging bij het kopen van een salontafel is de opbergruimte die het biedt. Sommige salontafels hebben ingebouwde lades of planken waar spullen in opgeborgen kunnen worden. Dit kan handig zijn als er weinig opbergruimte in de woonkamer is, maar eigenlijk is het sowieso handig om extra ruimte te hebben om prullaria netjes op te bergen.

5. Budget

Bij het kopen van een salontafel is het tenslotte belangrijk om rekening te houden met het budget. Er zijn salontafels verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Een salontafel van goedkoper materiaal zoals kunststof kan een goede optie zijn voor mensen met een beperkt budget, terwijl een duurdere salontafel van hoogwaardige materialen zoals mahoniehout geschikt is voor mensen die willen investeren in kwaliteit en duurzaamheid.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­