Dat oude batterijen niet bij de vuilnis horen, weet bijna iedereen. Maar er zijn veel verschillende batterijen en het worden er steeds meer. Welke batterij levert u waar in?

oude batterijen inleveren het hogeland bedum winsum uithuizen leens

Alle huis- tuin- en keukenbatterijen kunt u inleveren bij de inzamelbak voor batterijen. Die staat in de supermarkt, bij de bouwmarkt of in winkels die batterijen of producten met batterijen verkopen. Het gaat dan om batterijen als knoopcellen, AA, AAA, 9 volt, C of D-batterijen.

Batterijpakketten of accu’s, levert u in bij de milieustraat in Usquert of aan de Duinkerkenstraat in Groningen. In een batterijpakket zitten meerdere batterijen bij elkaar in een plastic omhulsel. Een batterijpakket zit bijvoorbeeld in groot speelgoed of in tuingereedschap. Ook oude accu’s, bijvoorbeeld uit een boormachine of uit een auto, levert u in bij de milieustraat.

Fietsaccu’s kunt u ook inleveren bij een fietsenwinkel. Sommige batterijen zijn ingebouwd in kleine elektrische apparaten zoals in scheerapparaten, powerbanks, telefoons en tablets. Zo’n apparaat mag samen met de oplader in de bak voor kleine elektrische apparaten. Ze staan in veel winkels en supermarkten.

Facebook TwitterLinkedin
­