De bouwvakvakanties van Midden Nederland zijn een week voorbij , en vandaag begint de bouwvakvakantie van Zuid Nederland.  Vanwege  de corona blijven vele vakantiegangers in eigen land.
En daar profiteert ook Noord Nederland van. De campings in onze omgeving zijn goed bezet. Campers vinden hun plek , zoals de camperplaats bij de Recreatiehaven in Onderdendam. Regelmatig is de ruimte hiervoor geheel bezet.

VVV Het Hogeland-Bedum heeft hier en daar verder geïnformeerd naar de bezetting. Zo wordt de bekende DASJAGOUD uit-agenda van Swanny Beukema bij de verdeeladressen vlot meegenomen. In deze bekende uit-agenda staat boordevol uitjes.

antiek en Curiosa route bedum het hogeland noord groninger

Zo  vertelde Piet Lanting van Lanting Antiek en curiosa en organisator van de bekende Noord Groninger Antiek & Curiosa Route dat hij de afgelopen week , maar ook daarvoor , vele toeristen kon verwelkomen. Ze kwamen echt overal vandaan uit Midden en Zuid Nederland.  "zaterdag 7 augustus ging de winkel om 13.00 uur open . De toeristen kwamen van heinde en verre ,  uit Zwijndrecht , Rotterdam en Den Helder... enz. tot 17.30 uur was het een drukte van belang "

De prachtige route brengt u langs Leens , Ten Boer , Aduard , Bedum , Ezinge , Den Andel . Middelstum en Siddeburen.  www.antiek-curiosaroute.nl

Zo vertelde het team van Hotel Restaurant 't Gemeentehuis in Bedum onder leiding van Harald Walraven dat de laatste tijd elk weekend en ook in de week het hotel vol zit met toeristen. Wandelaars en fietsers overnachten hier met veel plezier en verkennen Bedum.

hotel 't gemeentehuis bedum het hogeland groningen
"Wat is Bedum een mooi dorp met vele bijzondere gebouwen. Wij hebben de wandelroute , wandelen langs de Amsterdamse School gebouwen in Bedum,  gekocht in de Kerk in Onderdendam en de hele route helemaal gewandeld. Route was goed aangegeven en we hebben genoten van de informatie die erbij werd vermeldt ", aldus toeristen uit Tilburg.

Regelmatig kom je ze tegen in het centrum van Bedum om de scheefste toren van Europa de Walfridustoren te zien. Vele foto's zijn er genomen.

" Hopelijk zal het informatiebord bij de ingang  / bij het hek van deze kerk worden geplaatst door de gemeente Het Hogeland. Waardoor we de toeristen nog beter kunnen informeren,"aldus Henk van der Velde van de VVV Het Hogeland-Bedum. "We verkopen regelmatige wandel- en fietsroutes van onze omgeving ".

Henk van der Velde, VVV Het Hogeland - Bedum. tel 06 25002120

www.vvvhethogeland-bedum.nl

Facebook TwitterLinkedin
­