Een verbod voor vrachtwagens op de Zijlversterbrug in Onderdendam moet voor minder overlast en voor meer veiligheid zorgen.

Zijlvesterbrug Onderdendam gemeente Het Hogeland

Het vele vrachtverkeer in Onderdendam leidt regelmatig tot opstoppingen in de smalle straten
(foto provincie Groningen)
 

Waarom een verbod

Inwoners van Onderdendam hebben al jaren last van het vele, vaak zware verkeer dat door hun dorp rijdt. Het verkeer staat regelmatig vast omdat vrachtwagens elkaar in de smalle straten niet kunnen passeren. Om de overlast te verminderen en de verkeersveiligheid te vergroten wil de provincie een vrachtwagenverbod op de Zijlvesterbrug instellen.

Over het verbod

Het verbod gaat gelden van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 18.00 uur. Vrachtwagens moeten dan gebruikmaken van wegen die meer geschikt zijn voor zwaar verkeer, zoals de N361 en N46. Landbouwverkeer, lijnbussen en hulpdiensten mogen wel over de brug blijven rijden. Bedrijven in Onderdendam blijven altijd van één kant bereikbaar.

Besluit ter inzage

Tot donderdag 11 mei 2023 ligt het ontwerp verkeersbesluit digitaal ter inzage. In deze periode kan iedereen op het besluit reageren. Naar verwachting gaat de maatregel in juni 2023 in. Langs de wegen worden borden geplaatst om vrachtwagenchauffeurs te waarschuwen.

Facebook TwitterLinkedin
­