Ter Laan 4 in Bedum bijna vol

Het college laat versneld onderzoek doen naar nieuwe woningbouwlocaties in Het Hogeland. De vraag naar woningen op het platteland neemt toe door de druk op de woningbouwmarkt in de stad Groningen.

Onderzoek naar nieuwe woningbouwlocaties in Bedum en Winsum
Ter Laan 4 in Bedum - 12 januari 2021.

Voor het versneld onderzoeken van woningbouwlocaties is een ‘bestuursopdracht’ vastgesteld. KAW architecten gaat het onderzoek uitvoeren. De resultaten worden in mei van dit jaar verwacht. 
De vraag vanuit de stad Groningen naar woningen is vooral in Bedum en Winsum groot. De verwachting is dat die vraag ook in de toekomst groot blijft. De plannen Ter Laan 4 in Bedum en Munster in Winsum hebben onvoldoende ‘rek’ om aan die blijvende vraag te kunnen voldoen.

Onderzoek naar nieuwe woningbouwlocaties in Bedum en Winsum
Doordat Bedum op enkele kilometers van Groningen ligt is het erg in trek.

Wethouder Eltjo Dijkhuis: “We onderzoeken niet alleen de mogelijkheden in Bedum en Winsum. Ook in andere dorpen aan de twee spoorlijnen gaan we kijken of er mogelijkheden voor uitbreiding of nieuwbouw zijn. De aanwezigheid van een goede treinverbinding met Groningen is een belangrijke factor voor mensen die een woning willen kopen. De woningmarkt in de stad staat stevig onder druk. Daar willen we op inspelen. Je moet ijzer smeden als het heet is.” 

Facebook TwitterLinkedin
­