Nieuw programma voor meldingen over de openbare ruimte - gemeente Het Hogeland

Meldingen over bijvoorbeeld losse stoeptegels, overhangende takken of overlast kun je vanaf 18 september 2023 eenvoudig doorgeven aan de gemeente via ‘Buiten Beter’.

Waarom het programma ‘Buiten Beter’?

Buiten Beter maakt het voor inwoners gemakkelijker om een melding te maken en te volgen. En de gemeente kan de meldingen met dit nieuwe systeem beter in kaart brengen, toewijzen en volgen. Dat helpt ons om de meldingen sneller af te handelen.

Eerder kon je je melding ook al online doorgeven. Maar voor verschillende onderwerpen waren er aparte formulieren. Straks hebben we 1 nieuw systeem voor de meeste meldingen. De voordelen:

  • Op de kaart kun je zelf de precieze plek aangeven waar je melding over gaat.
  • Je ziet meteen of anderen al een melding hebben gedaan en wat de stand van zaken is. Een nieuwe melding maken is dan niet nodig.
  • Je kunt de voortgang van je melding volgen met het nummer dat je melding krijgt.

Zo werkt het

Vul de plaats, het onderwerp en een omschrijving van je melding in en voeg als het kan een foto toe. Na een klik of tik op de meldknop zie je je melding meteen staan op een overzichtskaart. Ook zie je of er al meer meldingen zijn binnengekomen en kun je de afhandeling volgen.

Wil je je melding liever telefonisch doorgeven? Prima, bel ons op 088 - 345 88 88.

Waar vind je ‘Buiten Beter’?

Kijk vanaf 18 september bij Iets melden of download de app in de Android Play Store of Apple App Store.

Facebook TwitterLinkedin
­