Isoleren van de spouwmuur bespaart je op de langere termijn erg veel geld - knauf

Het klinkt wat vreemd. Je klaagt over de hoge energierekening, maar investeert wel in spouwmuurisolatie. Die investering is echter op de langere termijn erg verstandig. Door te zorgen dat de spouwmuren in je huis goed geïsoleerd worden, verlaag je de energierekening die je maandelijks moet voldoen. Daardoor ben je dus op de iets langere termijn een stuk voordeliger uit. Bovendien biedt spouwmuurisolatie meer voordelen.

De hoge energierekeningen zijn door Jan Modaal amper nog op te hoesten

Het gaat de meeste mensen echter vooral om de hoge energierekening, die voor steeds meer gezinnen amper nog op te brengen is. De hoge rekeningen hebben vaak te maken met het feit dat de warmte zomaar via de muren uit je huis verdwijnt. Je kunt dan stoken wat je wilt, de comfortabele warmte zul je dan in je huis nooit ervaren en de rekening zal hoog blijven. Met spouwmuurisolatie bied jij je woning een extra beschermlaag. Warmte verlaat nu veel moeilijker je woning, zoals kou amper de kans krijgt binnen te dringen. De energierekening zal lager zijn, je huis is warmer en door de isolatie geef je ook vocht en schimmel amper nog kans om zich op en tussen muren te vestigen.

Welk materiaal past bij jouw spouwmuur?

Voor het op perfecte wijze isoleren van je woning kun je tegenwoordig een beroep doen op verschillende materialen. De drie meest gebruikte materialen zijn in dat kader Knauf Supafil, Enveriofoam en EPS parels. Alle drie zijn het andere producten, gemene deler is dat ze steeds voor een perfecte isolatie zorgen.

Smalle spouwmuur? Kies dan voor EPS parels om te isoleren

Heb jij nou een smalle spouwmuur, maak dan gebruik van EPS parels. Hoe smal ook, steeds weten de EPS parels hun uitstekende werk te doen. Daardoor is het veelzijdiger dan een ander product in de vorm van glaswol. Ook dit materiaal isoleert prima, het is echter alleen geschikt voor de bredere spouwmuren.

Enverifoam is ongevoelig voor krimp

Je kunt ook vrijwel altijd prima uit de voeten met Enverifoam, een veel geprezen isolatiemateriaal met luchtdichte en waterafstotende kenmerken. Met dit materiaal kies je voor een naadloze isolatielaag, een brandveilig product en voor een isolatiemateriaal dat ongevoelig is voor krimp. Het meest gebruikte en ook meest populaire product is echter Knauf Supafil. Deels komt dat ook door de aantrekkelijke prijs, het komt ook door de prima isolatiewaarde en het feit dat het in brandklasse A1 valt. Ook dit isolatiemateriaal is waterafstotend terwijl het ook sterke geluidsisolerende kwaliteiten heeft.

Zo voel je eindelijk eens een warm en comfortabel huis

En dus kunnen we concluderen dat er voor elke spouwmuur materiaal is om op perfecte wijze te isoleren. Dat kan het probleem dus niet zijn. En dus kun je prima zelf zorgen dat de energierekening voortaan wat lager uitvalt en kunt eindelijk eens ervaren hoe een warm en comfortabel huis voelt. Bovendien houd jij je woning zo vocht- en schimmelvrij en ook dat is toch best een prettige gedachte.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­