Groninger gemeenten en pleegzorgorganisaties in actie tijdens Week van de Pleegzorg

Vandaag start de Week van de Pleegzorg. Pleegzorgorganisaties in heel Nederland vragen tot en met 13 november aandacht voor de pleegzorg. Er zijn te weinig pleeggezinnen en het aantal kinderen op de wachtlijst groeit: meer dan 800 kinderen wachten op een geschikt pleeggezin.

Jouw huis een tweede thuis

Pleegzorg Nederland vraagt met haar campagne ‘Jouw huis een 2e thuis?’ aandacht voor het belang van voldoende pleegouders. In heel Nederland zijn deze week activiteiten. Groninger gemeenten en pleegzorgorganisaties dragen hieraan bij. Wil je van jouw huis een tweede thuis maken? Vraag een informatiepakket aan of kom naar één van de informatieavonden van Pleegzorg Groningen. Dit is een samenwerkingsverband tussen Elker, het Leger des Heils en William Schrikker Gezinsvormen. De organisaties geven samen voorlichting aan ouders, kinderen en pleegouders.

Aantal nieuwe pleegouders daalt al jaren

Daardoor is het steeds moeilijker om de perfecte match te vinden voor kinderen. “Volgens de cijfers van Pleegzorg Nederland zoeken we op dit moment voor meer dan 800 pleegkinderen in Nederland een tweede thuis. Vorig jaar waren dat er nog 600. Het is belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt en het kind altijd centraal staat. We zoeken de juiste match voor ieder kind en een klik tussen ouders en pleegouders. Goede samenwerking is cruciaal voor het kind om zich thuis te voelen op beide plekken”, aldus Pascal Brondijk, Teammanager bij Elker namens Pleegzorg Groningen.

Waardering voor bestaande pleegouders

Wethouder Karen Hansems heeft waardering voor de pleegouders in Het Hogeland: “Mensen die hun huis en hart open zetten. Die dag en nacht klaarstaan voor anderen. Die kinderen een tweede thuis geven. Dat is niet vanzelfsprekend, maar prachtig om te zien. Dat verdient terechte waardering!”

De wethouder bedankt alle pleegouders met een persoonlijke brief en een voucher voor een leuk uitje in onze gemeente. Ook gaat ze met hen in gesprek om te spreken over pleegzorg in hun gezin.

Facebook TwitterLinkedin
­