Glaspoort nieuwe aanbieder glasvezel in gemeente Het Hogeland

Afgelopen periode hebben Delta Fiber Netwerk en ViberQ glasvezelnetwerken in gemeente Het Hogeland aangelegd. Nu wil ook Glaspoort glasvezel in onze gemeente aanleggen.

Glaspoort is een samenwerking tussen APG en KPN. De gemeente en Glaspoort maken nog afspraken. Die leggen we vast in een convenant. Op dit moment gaan medewerkers van Glaspoort al van deur tot deur in Uithuizen, Uithuizermeeden, Zandeweer en Eppenhuizen om in kaart te brengen waar kabels en kastjes moeten komen.

Meer keuze

Een extra aanbieder op sommige plekken betekent meer keuze voor inwoners. “We vinden het alleen niet ideaal dat de stoep hiervoor op sommige plekken voor de derde keer open moet. Elke keer dat je dit doet wordt de openbare ruimte slechter. Om dit zo minimaal mogelijk te houden gaan we hier afspraken over maken. De gemeente gaat dit moment ook gebruiken om na de aanleg alle delen in de weg die al slecht waren op te knappen”, vertelt wethouder Stefan van Keijzerswaard.

Openbare ruimte netjes achterlaten

De kabelaar moet stoepen - en alles in de openbare ruimte - in dezelfde staat terugbrengen als het was. Daar controleert de gemeente op. “Aangezien de kabelaars niet bereid zijn om hun netwerken gecombineerd aan te leggen, kunnen we niet anders dan de Telecommunicatiewet volgen en toestaan dat de aanbieder zijn eigen netwerk aanlegt. Het voordeel voor inwoners is wel dat er een netwerk bij komt waar veel aanbieders gebruik van maken. Dus er is straks veel extra keuze aan providers.”

Meer informatie: hethogeland.nl/glasvezel.

Facebook TwitterLinkedin
­