Gemeentenieuws Het Hogeland - Diftar gaat zorgen voor minder afval en kostenbesparing burgers

U betaalt vanaf 1 januari per kilo en per lediging.

De eerste containers zijn afgeleverd. Binnenkort worden ook de eerste containers opgehaald. Twee weken voordat de omruilactie plaatsvindt krijgt u een brief, waarin exact staat wat er wanneer moet gebeuren.

Extra containers

Er zijn inwoners die een extra grijze of groene container aan huis hebben. Bij de omwisseling krijgt iedereen standaard één nieuwe grijze en één nieuwe groene container. Vanaf dat moment wordt de betaling voor de extra container stopgezet. Door beter afval te scheiden is er minder afval. Door alle papier, glas, oude en kapotte kleding en schoenen apart te verzamelen is er minder restafval. Als het kan kiest u dan voor producten zonder verpakking, navul- of grootverpakking. Plastic, metaal en drankkartons kunt u in de grijze container doen. Dat haalt onze afvalverwerker eruit. Mocht u toch een extra container wensen, neem dan contact op met ons KCC.

Deksels uit vorm

De nieuwe containers worden gestapeld tijdens transport. Daardoor is het mogelijk dat de deksels een beetje vervormen. Ze sluiten dan niet goed. De deksels nemen vanzelf de juiste vorm aan. Dat duurt een week of twee. Als er iets zwaars opgelegd wordt gaat dat sneller. Uiteindelijk sluiten de deksels zoals het hoort.

Containersloten

In de praktijk blijkt dat er niet vaak afval in andermans container wordt gegooid. Er komt daarom niet standaard een slot op de nieuwe containers. Zo besparen we kosten. We raden iedereen aan om de container alleen aan de straat te zetten als deze echt vol is. U betaalt namelijk vanaf 1 januari per kilo maar ook per lediging. Als u graag een containerslot wilt, dan kunt u die vanaf 1 januari van ons kopen. Neem hierover in het nieuwe jaar contact met ons op. De tarieven voor het plaatsen van een slot worden later dit jaar vastgesteld samen met de andere tarieven. Meer informatie is te vinden op hethogeland.nl/minderafval .

 

 

Facebook TwitterLinkedin
­