Fondsenavond Het Hogeland groot succes
De eerste fondsenavond van de gemeente Het Hogeland was een groot succes! Ruim 45 mensen kwamen op 5 oktober 2023 naar het gemeentehuis in Winsum. Inwoners met een goed idee konden tijdens deze avond advies krijgen over bijvoorbeeld geldzaken of het doen van een aanvraag.

Verder helpen

Det doel van de fondsenavond was om inwoners verder te helpen met hun idee of project. Ook konden de inwoners zien dat er naast gemeente en Nationaal Programma Groningen nog veel meer fondsen en subsidies zijn. Er waren 17 landelijke en regionale fondsen en adviseurs aanwezig. De gemeente organiseerde de Fondsenavond samen met het Nationaal Programma Groningen en de Ideeënbank Groningen.

Adviseursmarkt

De deelnemers konden hun ideeën delen met adviseurs van bijvoorbeeld GroBusiness, Kultuurloket, Rabobank Coöperatiefonds en het Waddenfonds. De adviseurs stonden klaar om persoonlijk advies te geven en mogelijke vervolgstappen te bespreken.

Pitches en workshops

Twaalf deelnemers maakten gebruik van de mogelijkheid om hun idee of project in vijf minuten te pitchen. Daarna kregen ze tips van de adviseurs en andere deelnemers. Na de pitches en adviseursmarkt konden deelnemers meedoen aan de workshops 'Maatschappelijke waarde', 'Van idee naar plan' of 'Fondsenwerving'.

Bekijk de video van de fondsenavond

Facebook TwitterLinkedin
­