erica van lente bestuurder van het jaar burgemeester dalfsen bedum

Erica van Lente, huidige burgemeester van Dalfsen en voorheen van de gemeente Bedum, is uitgeroepen tot de **beste bestuurder van Nederland**.

Zij kreeg deze titel na een verkiezing die elk jaar wordt georganiseerd door vaktijdschrift Binnenlands Bestuur en onderzoeksbureau Necker in Kerkrade. In de categorie kleine gemeente (tot 35.000 inwoners) nam ze het op tegen een wethouder van de gemeente Deurne en de burgemeester van de gemeente Aa en Hunze. Uiteindelijk mocht Van Lente de titel op haar naam schrijven. Ze vertelde: "De bokaal krijgt een mooie plek in mijn werkkamer."

Zelf had Van Lente niet verwacht te winnen. Ze beschouwde de nominatie al als een grote eer. Het moment waarop ze het podium mocht delen met haar 'concurrenten' was spannend, maar vooral ook heel erg leuk.

En wat betreft de toekomst? Is deze prijs een opstapje naar een grotere gemeente? Volgens Van Lente is dat nu niet aan de orde. Ze is tevreden met hoe ze haar burgemeesterschap invult.

Van Lente is niet alleen een goede bestuurder, maar ook een actieve burger. Zij is lid van de Raad van Toezicht van Hogeschool Windesheim, een school voor hoger onderwijs in Zwolle. Zij is ook betrokken bij verschillende maatschappelijke organisaties, zoals de Stichting Vluchtelingenwerk, de Stichting Lezen en Schrijven en de Stichting Kinderpostzegels.

Erica van Lente is een voorbeeld van een moderne, ambitieuze en sociale burgemeester, die zich inzet voor het welzijn en de ontwikkeling van haar gemeente en haar inwoners. Zij verdient de titel van de beste bestuurder van een kleine gemeente van harte en wij feliciteren haar met deze mooie prestatie. Wij wensen haar veel succes en plezier toe in haar verdere loopbaan als burgemeester van Dalfsen.

Facebook TwitterLinkedin
­