de gevaren van een wespennest in je huis

Wie denkt dat wespen hun nest alleen in de natuur bouwen, heeft het mis. Het ongedierte  kiest namelijk ook regelmatig een woning uit om zich te nestelen. Zit er een wespennest in huis, maar heb je hier geen last van? Dan besluit je mogelijk om er niets aan te doen. Verstandig is dit niet, want een wespennest in huis kan voor de nodige gevaren zorgen. Om jou hier bewust van te maken, zetten we de grootse gevaren in deze tekst op een rijtje.

Grotere kans om gestoken te worden
Als je een wespennest in huis ontdekt hebt, is de kans op overlast groot. De overlast wordt alleen maar groter als je niets aan het nest doet. Wespen kunnen hun nest dan namelijk ongestoord uitbreiden. En hoe groter het nest is, des te meer overlast je ervaart van dit ongedierte. In het ergste geval kan een wespennest wel duizenden wespen herbergen.

Wespen veroorzaken overigens niet alleen overlast, maar kunnen jou ook vervelend steken. Dit doen ze voornamelijk wanneer zij zich in het nauw gedreven voelen. Zo gebruiken wespen hun angel bijvoorbeeld als je te dicht in de buurt van hun nest komt. Een wespensteek kan bovendien een allergische reactie tot gevolg hebben. Als je allergisch bent voor deze steken, doe je er goed aan een wespennest in huis te verwijderen.

Wespen kunnen isolatiemateriaal aantasten
De spouwmuur is een geliefde plek onder wespen. In deze holle ruimte tussen de binnen- en buitenmuur kan het ongedierte ongestoord zijn gang gaan. Via het ventilatierooster of andere gaten kruipen de beestjes de muur in. Ondanks dat de ruimte hier niet bijzonder groot is, kan een wespennest in de spouwmuur wel degelijk grootste vormen aannemen.

Het ongedierte laat zich overigens niet tegenhouden door het isolatiemateriaal dat vaak in de spouw zit. Wespen vreten dit materiaal gewoon aan, waardoor zij hun nest steeds verder uit kunnen breiden. Dit zorgt niet alleen voor meer overlast, maar de isolatie van jouw woning is ook stukken minder. Het is misschien wat vergezocht om dit een gevaar te noemen, maar prettig is het allerminst.

Kom direct in actie bij een wespennest in huis
Omdat een wespennest in huis voor gevaarlijke situaties kan zorgen, raden wij je aan direct in actie te komen. Als je bij het nest kunt, besluit je mogelijk zelf een poging te wagen. Dit kan, maar het is niet aan te raden. Waarom niet? Omdat veel mensen niet weten hoe zij een wespennest te lijf moeten gaan. Als dit ook voor jou geldt, schakel je een professionele ongediertebestrijder in. Hij weet als geen ander hoe hij een wespennest moet bestrijden. Een bestrijder roeit eerst alle wespen in het nest uit en komt een paar dagen later terug om het wespennest in huis te verwijderen.

 

Partner bijdrage.

 

Facebook TwitterLinkedin
­