Contract Meedoen Pas voor gratis reizen met bus en trein met 4 jaar verlengd

Gemeente Het Hogeland, Arriva en OV-bureau Groningen Drenthe verlengen het contract van de Meedoen Pas voor nogmaals 4 jaar. Hogelandsters met een laag inkomen reizen hiermee tijdens daluren gratis met het openbaar vervoer. Op woensdag 7 februari was er een officiële ondertekening op het station in Winsum. Alle partijen zijn verheugd met de verlenging van de pas voor Hogelandsters.

Wethouder Mariette de Visser: “Wij willen dat iedereen kan meedoen in Het Hogeland. En dat begint bij de vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Het Hogeland is een uitgestrekte gemeente. Hierdoor zijn voorzieningen soms lastig te bereiken, wat vervoer kostbaar maakt. De Meedoen Pas is voor veel inwoners met een laag inkomen dan ook echt een uitkomst. Inwoners laten weten de pas te gebruiken om met de trein of bus naar een museum te gaan, een cursus te volgen, familie te bezoeken of om boodschappen te doen. Ik hoop dat nog veel Hogelandsters de voordelen van de Meedoen Pas gaan zien en het de drempel om activiteiten te ondernemen, verlaagt.“

Inwoners al vier jaar zeer tevreden

De Meedoen Pas is sinds 2020 één van de Mee(r)doenregelingen in Het Hogeland. Zo’n 96% van de respondenten uit het tevredenheidsonderzoek 2023 gaf aan zeer tevreden te zijn over de pas. Hiermee is het een van de meest gewaardeerde regelingen. Steeds meer Hogelandsters vragen de pas aan, met op dit moment ruim 2100 gebruikers.

Meer informatie

De Meedoen Pas kost eenmalig € 7,50. Hiermee reis je tijdens daluren binnen de provincie Groningen gratis met het openbaar vervoer. Meer informatie over de pas, aanvragen en andere Mee(r)doenregelingen vind je hier.

Facebook TwitterLinkedin
­