groninger scheurkalender wordt woensdag aangeboden aan Groninger Archieven

2160 foto's die het antwoord geven op de vraag Wat beweegt jou in Groningen? worden aanstaande woensdag 9 juni om 10.00 uur officieel aan Groninger Archieven overhandigd. De Groninger Archieven vinden het belangrijk om Gronings erfgoed een plek te geven en daar is de Groninger Scheurkalender onderdeel van. Door de zes kalenders onder de juiste condities te bewaren, worden ze voor toekomstige generaties veiliggesteld.

Het unieke aan deze kalender is, dat het iedere dag een foto laat zien van iets dat mensen in Groningen emotioneert, beweegt. Alle foto's tezamen laten een beeldverhaal zien dat de rijkdom van onze regio weergeeft.

10.000 foto's

Vanaf 2016, toen voor het eerst de vraagt Wat beweegt jou in Groningen? aan de Groningers werd voorgelegd, zijn er meer dan 10.000 foto's ingezonden. Omdat er in iedere kalender niet meer dan 320 foto's staan, wordt met het merendeel van de foto's niets gedaan. 'En dat is jammer', aldus initiatiefnemer Hent Hamming. Daarom wordt er momenteel stevig nagedacht wat er wel met deze foto’s gedaan kan worden. 'Met elkaar tonen al deze foto's ook een interessant tijdsbeeld', aldus Hamming. 'Weggooien is geen optie!'

Groninger Scheurkalender 2022

Iedereen die aan de kalender wil meedoen kan tot half augustus een foto insturen via WWW.GRONINGERSCHEURKALENDER.NL. Daarna gaat de jury aan de slag met de selectie. Half oktober wordt de kalender -editie 2022- in de gemeente Eemsdelta gepresenteerd.

 

Facebook TwitterLinkedin
­