Eerste aankoop Groninger Natuurfonds - Het Groninger Landschap

17 mei 2021, HAREN – Het Groninger Landschap heeft grond aangekocht met het Groninger Natuurfonds. Dit is de eerste aankoop met het nieuwe fonds. Vlakbij de Coendersborg te Nuis is een perceel grasland aangekocht. Het langgerekte perceel is 12.430 vierkante meters groot en is gesitueerd aan ’t Pad, een eeuwenoud onverhard wandelpad tussen Marum en Tolbert. Donateurs aan het Groninger Natuurfonds krijgen de mogelijkheid om het perceel te bekijken.
 
In de aankomende maanden gaat Het Groninger Landschap aan de slag met een  inrichtings- en beheerplan voor de aangekochte grond. Te denken aan herstel van de houtsingels, het graven van poelen, kleinschalige aanplant van bos of het inzaaien van een bloemenmengsel. Hiermee ontstaat veel meer ruimte voor biodiversiteit en kan het perceel een belangrijke stapsteen worden in de ecologische en landschappelijke structuur van het Westerkwartier. De inrichting van het perceel wordt na de zomer opgepakt. Donateurs die één of meer vierkante meters aan het Groninger Natuurfonds hebben gedoneerd, ontvangen dan een uitnodiging om de eerste aankoop van het Groninger Natuurfonds met eigen ogen te bekijken en de handen uit de mouwen te steken bij de inrichting van het perceel.
 
Het Groninger Natuurfonds is opgericht ter ere van het 85-jarige jubileum van Het Groninger Landschap. Groningers en liefhebbers van de provincie kunnen gedurende het jubileumjaar natuur in Groningen veilig stellen door een vierkante meter te doneren aan het Groninger Natuurfonds.

Facebook TwitterLinkedin
­