voorlezen gaat voor - de nationale voorleesdagen 2024

Voorlezen is leuk én belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind. Daarom vinden De Nationale Voorleesdagen plaats van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari 2024. Er worden deze dagen allerlei activiteiten georganiseerd voor kinderen van 0 t/m 7 jaar en hun (groot)ouders.

Door een kind voor te lezen, leert het heel veel nieuwe woorden, ontdekt het nieuwe werelden, culturen en maakt het kennis met verschillende karakters en situaties. Een kind leert zich te verplaatsen in een personage. Kortom, voorlezen vergroot de wereld van ieder kind. Dit jaar tijdens De Nationale Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar Help! Een verrassing! van Miriam Bos centraal.

Muzikale theatervoorstellingen

Rondom het prentenboek Help! Een verrassing! zijn activiteiten georganiseerd door heel de provincie. In Bibliotheek Leens, Winsum en Bedum komen kinderen van 3 t/m 7 jaar kijken naar de muzikale theatervoorstelling van Pie en Raatje. In Bibliotheek Uithuizen kunnen kinderen met dezelfde leeftijd genieten van de muziekvoorstelling van Michiel Megens. Aanmelden kan via de website biblionetgroningen.nl/nvd. Daar staat ook een overzicht van alle activiteiten die worden georganiseerd tijdens De Nationale Voorleesdagen in de Groningse bibliotheken.

Bibliotheek Uithuizen: vrijdag 2 februari om 15.00 uur
Bibliotheek Leens: zaterdag 3 februari om 13.00 uur
Bibliotheek Winsum: zaterdag 3 februari om 15.00 uur
Bibliotheek Bedum: zaterdag 10 februari om 15.30 uur

Prentenboek van het Jaar

Help! Een verrassing! is een grappig, kleurrijk en liefdevol prentenboek waarin jezelf mogen zijn op een subtiele manier centraal staat. Ontdek het Prentenboek van het Jaar of één van de andere negen getipte boeken in de bibliotheken van Het Hogeland.

Gratis lid van de bibliotheek

Tot 18 jaar kunnen kinderen gratis lid worden van de bibliotheek. Kinderen die tijdens De Nationale Voorleesdagen lid worden, ontvangen ook het voorleesknuffeltje cadeau.

Facebook TwitterLinkedin
­