Nieuwe Cross Run Bike Run in Nationaal Park Lauwersmeer

LAUWERSOOG – Het Lauwersmeer is één van de mooiste natuurgebieden van ons land. Als broedgebied van de Zeearend, Nationaal Park, Dark Sky Park en als voormalige Lauwerszee biedt het een afwisselende vegetatie en zijn de historische kenmerken van de visserij hier terug te vinden.

40Mijl Sport Events organiseert diverse sportevenementen in dit gebied, zwemmend, rennend of fietsend en niet zelden als combinatie van die sporten. Daarom zijn de Lauwersmeer zwemtochten en de Lauwersmeer Swimrun ook populaire sportactiviteiten die jaarlijks op de agenda terugkeren.

Nieuw op de agenda is de Cross Run Bike Run die dit jaar voor het eerst georganiseerd wordt. Vanuit Lauwersoog zal op 14 oktober de eerste editie plaatsvinden. Enorm veel afwisseling tussen weidse uitzichten, bos en water kenmerken de route. De routes van deze cross duathlon gaan over bospaden en MTB routes, maar ook over de Waddenzeedijk met uitzicht op het eiland Schiermonnikoog, en door Europa’s grootste militair oefenterrein Marnewaard.

De eerste editie wordt in één afstand aangeboden van 6 km lopen, 19 km fietsen en afsluitend 3 km lopen. Aanmelden is mogelijk via de website als individuele deelnemer, maar ook als estafetteteam.

Zie ook: www.lauwersmeertriathlon.nl

Facebook TwitterLinkedin
­