Herstelatelier The Living Museum Winsum is een initiatief van Podium Winsum en Angélique de Waard. Herstelatelier The Living Museum gebruikt kunst om mensen met een afstand tot het leven in hun kracht te zetten en zichzelf als kunstenaar te ontwikkelen. Wij bieden een plek aan iedereen die kunst wil inzetten voor persoonlijk herstel van psychiatrie, verslaving, armoede en pech in het leven.  

Herstelatelier The Living Museum Winsum in de Blauwe Schuit

Sinds half september heeft de Blauwe Schuit een Living Museum. Een herstelatelier voor iedereen die kunst wil inzetten voor persoonlijk herstel. Wat je aandacht geeft, groeit. Dus, als je aandacht wilt geven aan Maken, ben je van harte welkom. Zodra je binnen komt ben je onze collega Kunstenaar. Of als je dat fijner vindt: onze collega Maker. We houden rekening met beperkingen, maar geven aandacht aan wat jij kunt of wilt maken.

In het herstelatelier word je hartelijk ontvangen door Angélique, Desiree en Ineke. Zij geven het atelier inhoudelijk vorm en hebben ervaren hoe belangrijk het is om de aandacht te verleggen van praten over ziekte naar doen wat kan. Met elkaar, de Makers uit het herstelatelier en Stichting Podium willen we onze grenzen verleggen van het lokaal naar de hele Blauwe Schuit.

Herstellen doe je zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen. Herstelatelier The Living Museum Winsum staat niet op zichzelf. We hebben contact met The Living Museum in Tilburg en Alkmaar. Daar hebben ze al ontdekt hoe fijn het is om met elkaar (mooie) dingen te maken, verhalen te vertellen, te zingen en te groeien. Herstelatelier The Living Museum is een plek die we met elkaar maken. We vragen geen entree wel een bijdrage in de vorm van een goede daad. Denk aan iemand een glimlach geven, een kopje koffie inschenken of materiaal in overleg doneren. Ook een vrijwillige bijdrage is van harte welkom. Samen maken we kunst, herstel en de dag. Kom je ook?

Openingstijden en zomervakantie

De openingstijden zijn iedere maandag en dinsdag van 10.00-12.00 uur en 13.00-15.00 uur. Tijdens de zomervakantie zijn wij van 7- 25 augustus gesloten.

Culturele Doedag

Op zaterdag 9 september van 14.00-17.00 uur kan je kennismaken met allerlei activiteiten die in de Blauwe Schuit worden georganiseerd. Beleef muziek, toneel, theater, voorstellingen, workshops en … wederom een prachtige expositie van eigenzinnig werk van zowel geschoolde als ongeschoolde Makers van het herstelatelier The Living Museum Winsum. Het eigen verhaal is goed vertegenwoordigd. Een deel van het werk is te koop. Als u overgaat tot aanschaf, sponsort u het herstelatelier The Living Museum Winsum en daarmee het herstel van een of enkele deelnemers aan dit unieke atelier. Van elk verkocht werk gaat de helft van de opbrengst naar de Maker. 

Meer informatie over ons vindt u op Facebook en Instagram onder de naam: The Living Museum Winsum of www.blauweschuit-winsum.nl.

Facebook TwitterLinkedin
­