Het Groninger Landschap - Vogelvoer maken

Haren - Het Groninger Landschap organiseert in de maand november weer een breed scala aan leuke activiteiten. Hieronder vindt u een paar, kijk ook op de website van Het Groninger Landschap voor tijden, prijzen en aanmelden. 

9 november: Jaarlijkse Beschermersavond in het Forum van Groningen. Er zijn 250 plaatsen beschikbaar in de Rabozaal van het Groninger Forum. Tijdens deze avond vertellen inspirerende sprekers over de toekomst van ons (boeren)landschap. De presentatie is in handen van Cunera van Selm. 

Programma

Marco Glastra, directeur van Het Groninger Landschap, praat u bij over onze projecten van het afgelopen jaar en de uitdagingen in de toekomst.
Raymond Klaassen, ecoloog aan de Rijksuniversiteit, vertelt over de ontwikkelingen op de Midwolder Bouwten, onze pilot natuurinclusieve landbouw op Landgoed Ennemaborg in Midwolda.
Alex Datema, voorzitter van BoerenNatuur, geeft zijn visie op de toekomst van de landbouw in Nederland en Groningen in het bijzonder.
Oscar Borsen, landschapshistoricus en beleidsmedewerker bij Het Groninger Landschap gaat in op onze wens voor een landschappelijk raamwerk voor Groningen.
Eline Ringelberg en Peter Harry Mulder vertellen over hun inspanningen voor het versterken van de akkernatuur op hun boerenbedrijf in Muntendam

Inloop is om 19.00 uur het programma start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Aanmelden kan via de website, deelname is gratis.

16 november: Vogelvoer en vetbollen maken in de Ennamaborg te Midwolda. Help de vogels de winter door met zelfgemaakte vetbollen. Deze middag maakt iedere deelnemer een zogenaamde vetbol, één die je thuis kunt ophangen in een boom of aan een spijker. Een gezellig, maar aardig kliederwerkje, dus trek kleren aan die vuil mogen worden.

Start om 14.00 uur in het Bezoekerscentrum Ennamaborg (voorheen Koetshuis). Het is geschikt voor kinderen tussen de 6 en de 12 jaar. Deelname is gratis. 

20 november: Wandeling Punt van Reide. Gidsen van Het Groninger Landschap nemen je mee voor een wandeling over de Punt van Reide. Vanwege de grote natuurwaarde is dit gebied het hele jaar gesloten voor publiek.

Start om 14.00 uur vanaf Bezoekerscentrum Dollard. De tocht is ongeveer 3 km lang, stevige schoenen en warme kleding is aan te raden. Aanmelden is noodzakelijk. Neem je een verrekijker mee?

~~~~~

Tot ziens in het Groninger landschap.

Website: www.groningerlandschap.nl/activiteiten/

Facebook TwitterLinkedin
­