Bouw jij mee aan Bedum?

De korfballers van DWA/Argo speelden zaterdag in Leeuwarden hun tweede return van de zaalcompetitie. In de eerste ontmoeting met Pallas’08 werd het in Winsum 14-22. De ploeg uit Winsum en Bedum wilde het zaterdag beter doen, maar zag in de tweede helft de Friese hoofdstedelingen toch weer weglopen naar bijna dezelfde eindstand, 21-14.

DWA/Argo komt wederom tekort tegen Pallas’08

Zaterdag speelde DWA/Argo met dezelfde opstelling als het vorige duel. Sanne Schuuring moet nog steeds verstek laten gaan door een blessure.

In de eerste fase was het wedstrijdbeeld er eentje van twee aan elkaar gewaagde ploegen. Het initiatief lag weliswaar bij de thuisploeg, maar DWA/Argo kon goed aanhaken en wist steeds langszij te komen. Vooral de dames bleken in de eerste helft de ploeg van trainer-coach Lisette Hamminga in de race te houden. Lieke Stoepker scoorde de eerste twee en de vijfde treffer en tegen de tijd dat er vlak voor de rust 6-6 op het scorebord stond, waren ook Lynn van der Kroft en Jildau Smedema (2x) succesvol geweest.

Pallas’08 zorgde dat het 7-6 was toen de pauze kwam en na de pauze maakte de thuisploeg ook meteen 8-6. DWA/Argo moest in de achtervolging en deed er alles aan om aan te haken. Lynn van der Korft zorgde voor 8-7, maar Pallas’08 zette daar drie treffers tegenover, zodat het 11-7 werd. In deze cruciale fase liep het echter niet lekker bij DWA/Argo. De ploeg was duidelijk zoekende en kon niet de juiste spelers in stelling brengen. Ole Smedema en Lieke Stoepker hielden DWA/Argo elk met twee treffers in de race tot 14-11, maar dichterbij kwamen de gasten niet. Pallas’08 had de wedstrijd in handen en dat uitte zich in het feit dat de Friezen vervolgens wegliepen naar 17-11. Met nog een minuut of zeven te spelen werd de kans om nog iets uit het vuur te slepen steeds kleiner voor DWA/Argo. Tom van der Laan zorgde met twee goals dat het gat niet verder groeide en ook Ole Smedema kwam nog eens tot scoren, maar bij 21-14 kwam de wedstrijd ten einde.

De spelers waren teleurgesteld in hun tweede helft, want in het eerste bedrijf leek het allemaal nog prima te gaan. In de tweede helft lukte het echter allemaal niet meer.

Met nog vijf wedstrijden in de competitie wordt het steeds lastiger voor DWA/Argo om uit de degradatiezone weg te komen. Zaterdag komt koploper Sparta uit Zevenhuizen op bezoek in De Tirrel in Winsum. Dat zal een lastige wedstrijd worden, hoewel DWA/Argo het vorige duel overtuigend met 17-23 wist te winnen. Vanaf 17-15 uur wordt duidelijk of DWA/Argo dat kunststukje kan herhalen.

Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (5), Ole Smedema (3), Lynn van der Kroft (2), Jildau Smedema (2) en Tom van der Laan (2).