Bouw jij mee aan Bedum?

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo een thuisduel tegen DTL uit Hantum. Na een ruststand van 7-6, wist DWA/Argo aan het langste eind te trekken zodat de punten in Winsum bleven. De eindstand werd 13-8.

DWA/Argo revancheert zich met winst op DTL uit Hantum

Binnen het basis-achttal vulde Lynn van der Kroft zaterdag de plek op van de afwezige Jildau Smedema en Sam Pestoor begon van de vijf heren langs de lijn.

Na de totale off-day van vorige week was DWA/Argo gebrand om er dit duel een betere wedstrijd van te maken. Al vrij snel opende Sanne Schuuring de score door van dichtbij de korf af te ronden. Dit was meteen de start van een sterke fase van de thuisclub, want ook Nick Brandsma, Lieke Stoepker en Ole Smedema lieten een doelpunt aantekenen. Het stond daarmee al gauw 4-0. DTL had zichtbaar moeite om in het spel te komen en om de aanvallen van DWA/Argo onder controle te krijgen. Maar nadat er zes minuten geen doelpunten waren gevallen, keerde het tij. Zo snel als DWA/Argo vier doelpunten op rij scoorde, zo snel was het nu DTL dat vier maal op vrij scoorde. Na deze 4-4 gelijke stand waren er nog ruim tien minuten te spelen in de eerste helft. Beide ploegen hadden een kleine dip met het afronden van de kansen, maar het was Sjouke Hoekstra die de 5-4 op het scorebord wist te zetten. Het was mooi geweest als DWA/Argo nu een gaatje van twee doelpunten verschil kon maken, maar DTL slaagde erin bij te blijven en maakte wederom de gelijkmaker. Er volgde een spannende slotfase van de eerste helft, want de doelpunten vielen hierna om en om. Vlak voor rust wist Sanne Schuuring de 7-6 te scoren en met deze stand gingen de ploegen de kleedkamers in.

Na de pauze kwam DWA/Argo opnieuw scherp uit de startblokken. Sanne Schuuring en Lieke Stoepker (2x) waren opnieuw trefzeker. DTL daarentegen wist pas in de 15e minuut van de tweede helft de eerste treffer te maken. DWA/Argo had het spel van DTL onder controle, waardoor DTL moeite had met scoren. De korfballers uit Winsum en Bedum wisten hun eigen kansen deze keer wel af te ronden. Nick Brandsma zorgde met zijn treffer voor een stand van 11-7, maar DTL gaf een antwoord met een tegentreffer. Dit was tevens de laatste treffer voor de Friese ploeg. Voor DWA/Argo zorgden de jongelingen Lieke Stoepker en Sjouke Hoekstra ervoor dat de punten definitief in Winsum bleven, want door hun treffers kwam de eindstand op 13-8 te staan.

DWA/Argo zal aanstaande dinsdag 27 september uitkomen in de tweede ronde van de AP Buitenbeker. De ploeg is voor de eerste ronde vrij geloot en nu speelt DWA/Argo in een thuisduel tegen Hoogkerk 2. Dit duel zal om 20.00 uur van start gaan op het kunstgrasveld in Winsum.

Daarna zal DWA/Argo aanstaande zaterdag 1 oktober afreizen naar Bolsward voor een duel tegen Westergo. Deze ontmoeting zal om 15.30 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (5x), Sanne Schuuring (3x), Nick Brandsma (2x), Sjouke Hoekstra (2x), Ole Smedema (1x).