Verantwoord sporten voor dames

Alle sportieve dames in Bedum en omstreken weten waarschijnlijk dat sporten gezond is. Toch is het ook wanneer je fanatiek aan het sporten bent belangrijk om verantwoord bezig te zijn. Hierdoor heb je meer plezier in het sporten en voorkom je blessures.

Zeker wanneer je een goede conditie wilt en te zwaar worden wilt voorkomen is het belangrijk om te zorgen voor voldoende beweging. Er zijn mensen voor wie bewegen een levensdoel lijkt. Die mensen gaan bijna dagelijks naar de sportschool of fietsen iedere week naar het werk.

Een discipline is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vaak is het leven te druk om veel met sporten bezig te zijn. Zeker wanneer je werken, huishouden en de zorg voor de kinderen ook nog op orde dient te houden.

Verantwoord bewegen

Ook wanneer je een druk leven hebt is het toch belangrijk om genoeg te bewegen. Een van de eenvoudigste manieren hiervoor is wat vaker de fiets te pakken. Dit is zeker het geval wanneer je per fiets naar je werk gaat.

Is je werk verder van huis dan ongeveer 15 kilometer dan kan je ervoor kiezen om enkele keren per weer een stuk te gaan fietsen. Het beste begin je met 5 kilometer en kan je dit na verloop van tijd verder uit gaan bouwen.

Helaas is fietsen minder leuk wanneer het regent of stormt. Het kan dan een optie zijn om een hometrainer aan te schaffen. Je kan dan tijdens het fietsen ook tegelijkertijd je favoriete serie of een film kijken!

In de sportschool

Ben je geen fan van fietsen en wil je toch meer aan je conditie gaan werken, dan is het niet verkeerd om regelmatig de sportschool te bezoeken. Wel is het verstandig om op de juiste manier te trainen. Daarnaast is ook de techniek belangrijk omdat je zo blessures voorkomt en op de juiste manier kracht opbouwt.

In de sportschool is het verstandig om eerst met een warming-up te beginnen. Zo bereid je je lichaam op de zwaardere oefeningen voor. Zo weten je spieren dat er straks meer inspanning gaat volgen.

Wanneer je besluit om te gaan trainen in de sportschool, let er dan op dat je niet steeds dezelfde oefeningen doet. Om meer resultaat te zien is het beter om variatie in je oefeningen aan te brengen. Hoe meer je varieert in oefeningen, hoe beter het eindresultaat zal zijn.

Doe je een cardio workout, dan is het goed om te weten dat dit wel gezond is, maar dat je om meer calorieën te verbranden beter krachttraining kan doen. Hierdoor zie je niet alleen sneller resultaat, je zult ook vet kwijtraken op de plaatsen waar jij dat graag wilt.

Goede ondersteuning

Wanneer je tijdens je trainingen je borsten goed wilt beschermen is het belangrijk om een goede bh te dragen. Een bh die heel geschikt is om tijdens het sporten te dragen is de balconette bh. Deze bh is door zijn dieper uitgesneden cups en wijdere schouderbandjes ideaal wanneer je beweegt.

Wil je tijdens het sporten niet het gevoel hebben dat je een bh draagt, kies dan voor een bralette. Deze bh houdt het midden tussen een bh en een topje. Wel is het zo dat voor grote cupmaten een bralette niet handig is tijdens het sporten omdat deze minder ondersteuning biedt.

Wat heel belangrijk is bij de aanschaf van een sport bh is de juiste bh maat. Wanneer een bh niet goed past krijg je niet alleen last van knellende of juist loszittende bandjes maar ook worden je borsten dan niet op de juiste manier ondersteund. Hierdoor kunnen klachten aan je nek en je rug ontstaan.

 

Partner bijdrage

Facebook TwitterLinkedin
­