Help! De zomer komt eraan! 

Hoewel de drukte op straat, in de stad en op de snelweg alweer fors toeneemt, bevinden wij ons in een bijzondere periode. Het Coronavirus overheerst alles, het is het gesprek van de dag. Na een saaie Lock down periode zijn we gelukkig weer toe aan iets meer vrijheid, of eigenlijk: iets minder beperkingen. De kinderen gaan weer naar school, sporten mogen worden hervat, de terrassen zijn weer open. Er zijn zeker meer mogelijkheden om je vrije tijd plezierig te besteden.
Nog een aantal weken en dan begint de zomervakantie, daar kijken we normaal gesproken reikhalzend naar uit. En dat is dit jaar niet anders. Velen van ons hebben door de crisis een verplichte ‘pas-op-de-plaats’ periode gehad en zijn minder gestrest dan andere jaren rond deze tijd. Dat neemt niet weg dat de vakantie lokt. Lekker weg, maar of dat nu het buitenland moet worden of dat we ervoor kiezen om in Nederland te blijven?

Vakantie
Velen van ons hebben de beslissing nog even uitgesteld. Een aantal landen heeft al aangekondigd om nog voor de vakantieperiode de grenzen te willen openstellen. De voorwaarden waaronder dat kan zijn echter nog niet overal duidelijk. Reden voor veel mensen om na te denken over een andere invulling van de vakantie. Velen vinden het ‘wel zo veilig’ om in eigen land te blijven. Want als je een vliegvakantie boekt kom je misschien toch in een vliegtuig waar je te dicht op andere reizigers komt te zitten. En of en wat voor mondkapje dan voldoende bescherming biedt ….. zeg het maar. Een vakantie per auto in Europa heeft ook nog haken en ogen, wat zijn in welk land de geldende regels en is er wel voldoende plek in hotels, op campings etc. als de anderhalve meter regel moet worden gehanteerd. Kortom, best veel onzekerheden. En dat is nu juist wat je in een vakantie niet wilt, je wilt zorgeloos genieten van de kostbare vrije tijd.

Saaie zomer? Niet met een nieuwe fiets!
Als Nederlander ben je opgegroeid met de fiets, dus waarom dit jaar niet per fiets met vakantie. Dat is echt wel anders dan anders en kan heel avontuurlijk zijn.
De kinderen van de familie Jansen worden normaalgesproken door papa of mama naar school of naar de kinderopvang gebracht. Zij zijn dus gemakkelijk enthousiast te maken voor een vakantie per fiets. En wat voor fiets, want Marieke en Berend hebben zich verdiept in de fietsmaten en besloten dat de oudste twee een nieuwe, sportieve fiets krijgen. Jan-Willem is bijna 9 en heeft een kinderfiets 24 inch nodig en Bart van 6 een kinderfiets 20 inch . De hekkensluiter Sophie is pas 3 en kan nog niet zelf meefietsen. Zij moet achterop bij papa of mama. Dat leidt uiteraard tot grote protesten.
Nou ja, bij het online zoeken naar de fietsen voor de jongens zien de ouders een kinderfiets 14 inch staan, prachtig uitgevoerd met een Frozen print. Deze fiets kan niet mee op vakantie, maar ze kan er wel thuis mee oefenen. Genoeg om de tranen te drogen en zo zijn alle drie de kids tevreden!

 

Partner bijdrage. 

 

­