Bedumer Albert Wester benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Albert Wester (68) uit Bedum is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Henk Jan Bolding gaf hem afgelopen vrijdag deze Koninklijke Onderscheiding.

Passie

De in Amsterdam geboren Albert Wester had al een passie voor uurwerken toen hij jong was. Hij volgde een opleiding tot horlogemaker in Hoorn. Dat werk deed hij een aantal jaren voordat hij verpleegkundige werd in het Amsterdams Medische Centrum. In Amsterdam onderhield hij de uurwerken van 4 Rooms Katholieke kerken. Later was hij ook verantwoordelijk voor het onderhoud van een uurwerk van een kerk in Diemen. Momenteel onderhoudt hij de uurwerken van de Rooms Katholieke kerk in Bedum en het torentje van Westerdijkshorn. Ook luidt hij daar de klokken tijdens bijzondere momenten.

Andere activiteiten

Albert werd in 1996 blind door een oogziekte en was tot 2018 actief als ambassadeur van het Koninklijk Nederlands Geleidehondenfonds. Hij gaf daarover voorlichting op scholen. Momenteel helpt hij mensen die met blindheid te maken krijgen. Verder was hij lange tijd mantelzorger. Samen met zijn partner zorgt hij dat er bijeenkomsten zijn voor oudere homoseksuele Hogelandsters. Beiden hebben meegeholpen aan de inclusienota van de gemeente Het Hogeland.

Reactie burgemeester

Burgemeester Henk Jan Bolding over de onderscheiding voor de Bedumer: “Daarmee wordt een kroon gezet op jarenlange inzet voor mens en maatschappij. Een kroon op – om het maar even in stijl te houden – een loopbaan die klinkt als een klok.”

Westerdijkshorn

Albert Wester kreeg de onderscheiding op vrijdag 26 augustus in Westerdijkshorn. Een bijzondere dag, want daar werd gevierd dat het torentje van Westerdijkshorn 150 jaar bestaat.

Facebook TwitterLinkedin
­