Bouw jij mee aan Bedum?

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo een uitduel tegen hekkensluiter SIOS in Wolvega. DWA/Argo moest winnen in de strijd tegen degradatie. Na een zeer sterke eerste helft en een ruststand van 10-18, was het al duidelijk dat DWA/Argo met de punten terug naar huis zou gaan. De eindstand werd 18-30. Hierdoor blijft DWA/Argo goede kans behouden op lijfsbehoud.

DWA Argo overklast SIOS uit Wolvega

Binnen het team van trainer-coach Lisette Hamminga, was Sanne Schuuring afwezig. Hierdoor startten de overige vier dames in de basis. Ook Sjouke Hoekstra speelde nog niet door zijn enkelblessure. De andere vier heren startten, net als vorige week, in de basis.

Om 20.00 uur ging het duel in Wolvega tegen SIOS van start. DWA/Argo ging scherp deze wedstrijd in, want dat de tegenstander hekkensluiter is, zegt in deze spannende competitie niet heel veel. De onderlinge verschillen tussen de ploegen zijn erg klein.

Na vier minuten spelen stond de stand al op 0-3, door scores van Nick Brandsma, Lieke Stoepker en Natasja van der Laan-Schuuring. SIOS wist daarna twee maal te scoren, maar DWA/Argo maakte dankzij Lieke Stoepker, Ole Smedema en Natasja van der Laan-Schuuring vervolgens drie treffers op rij. Hiermee was de toon gezet. Met een stand van 2-6 werd het al snel duidelijk dat DWA/Argo de betere ploeg was. Nadat SIOS één maal trefzeker was, overrompelde DWA/Argo de thuisploeg helemaal. DWA/Argo liep na een kwartier spelen al uit naar een stand van 3-11, door treffers van Lieke Stoepker (3x), die haar vizier op scherp had staan deze wedstrijd, Natasja van der Laan-Schuuring en Tom van der Laan. SIOS kwam niet lekker in de wedstrijd door goed verdedigend werk van de Winsumers en Bedumers. DWA/Argo liet SIOS dan ook niet dichtbij komen, want met de resterende minuten in de eerste helft, kwamen de doelpunten om en om. De ruststand was 10-18.

In de rust werd door zowel spelers als de coach benadrukt dat er niet verslapt mocht worden. In de laatste fase van de eerste helft leek DWA/Argo iets te verslappen en dit moest in de tweede helft weer omgedraaid worden. Dit bleek lastiger gedaan dan gezegd, want na de rust duurde het zes minuten voordat er een score kwam. Het waren eerst de Friezen die drie maal trefzeker waren, waardoor DWA/Argo nu naar een stand van 13-18 keek. De gasten van DWA/Argo kenden in de start van het tweede bedrijf een iets mindere fase en ze moesten de flow van de eerste helft weer zien op te pakken. Na een time-out van DWA/Argo herpakte de ploeg zich weer volledig en bleef de aanvallen goed uitspelen. Tom van der Laan en Yarin Smedema zorgden na bijna tien minuten in de tweede helft te spelen voor de volgende treffers voor DWA/Argo. Met nog ruim twintig minuten te spelen stond er een stand van 13-20 op het scorebord. De treffers in de volgende fase kwamen bij beide ploegen om en om tot 16-24, waarbij SIOS door de gasten goed op afstand gehouden werd. SIOS was nog één maal trefzeker en met nog ruim zeven minuten te spelen was het DWA/Argo dat in de slotfase nog eens genadeloos toesloeg. Door goed verdedigend werk wist DWA/Argo de Friezen verder van het scoren af te houden en in de aanval kon het haar eigen kansen met prachtig samenspel afronden. DWA/Argo maakte, via onder meer de tiende goal van Lieke Stoepker, nog eens vijf treffers en de 30 gescoorde doelpunten werden dan ook feestelijk gevierd. De eindstand was 18-30.
Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo andermaal een zeer belangrijke pot. HHV uit Hollandscheveld komt op bezoek. Doordat De Hoeve afgelopen zaterdag heeft weten te winnen, is het voor DWA/Argo heel belangrijk om zaterdag van HHV te winnen. In deze spannende competitie, waarin in de ranglijst tussen de nummer 2 en 7 maar drie punten verschil zitten, is het nog steeds onduidelijk wie op de zevende (degradatie-)plek zal eindigen. Alle punten zijn dan ook belangrijk. DWA/Argo zal alles op alles zetten om de punten in Winsum te behouden. Het duel gaat om 17.15 uur van start.

Extra vermeldenswaardig is ook nog dat dit het laatste geplande duel is van de hoofdmacht van DWA/Argo, dat zal plaats vinden in de Ripperdahal. Omdat het nieuwe complex De Tirrel in een afrondende fase zit, zullen de zaalwedstrijden vanaf het volgende zaalseizoen daar plaats vinden.

Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (10x), Ole Smedema (5x), Natasja van der Laan – Schuuring (4x), Tom van der Laan (4x), Jildau Smedema (3x), Nick Brandsma (3x), Yarin Smedema (1x).