Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Wederom verlies voor korfballers DWA/Argo
Gepubliceerd op dinsdag 29 oktober 2019

De korfballers van DWA/Argo hebben afgelopen zaterdag de eerste return van de veldcompetitie gespeeld. Koploper Hoogkerk ontving de ploeg uit Winsum en Bedum en was duidelijk een maatje te groot voor DWA/Argo. Bij rust was het verschil al opgelopen tot 14-7 en aan het einde van het duel stond de teller op 24-8. 

Wederom verlies voor korfballers DWA Argo - tegenstander koploper Hoogkerk 

De korfballers zijn nu enkele weken vrij om zich voor te bereiden op de naderende zaalcompetitie. Onderdeel van de voorbereiding van DWA/Argo zijn internationale wedstrijden tegen de nationale selecties uit Marokko en de Filipijnen op donderdag 7 november.

In het eerste duel van de competitie was Hoogkerk al te sterk voor DWA/Argo. Toen werd het 12-20. Zaterdag kon trainer-coach André Pettinga eindelijk weer beschikken over zijn vier vaste heren voor dit seizoen. Nick Brandsma was weer voldoende hersteld om te starten en ook Tom van der Laan was fit genoeg. Bij de dames was Karen Oostmeijer niet geheel fit, maar zij startte wel aan het duel.

De thuisploeg begon meteen fel en fanatiek en schuwde de duels niet. Dat resulteerde erin dat DWA/Argo al gauw tegen een achterstand aankeek van 4-1. Toch was DWA/Argo niet meteen verslagen en door treffers van Nick Brandsma, Tom van der Laan en Karen Oostmeijer kwamen de gasten terug tot 4-4. Hoogkerk herpakte zich en liet zien dat het niet voor niets bovenaan staat. Met zuivere schoten werd DWA/Argo al gauw weer op een flinke achterstand gezet. Hoogkerk was daarbij echter ontzettend vervelend en arrogant, op een manier die een koploper onwaardig is. De scheidsrechter liet teveel toe en trad niet voldoende op tegen de vervelende overtredingen van enkele Hoogkerkers.

Bij rust was het verschil tussen Hoogkerk en DWA/Argo opgelopen naar 14-7. De koek was voor speelster Karen Oostmeijer inmiddels op en zij werd in de tweede helft vervangen door Sanne Schuuring. Ook Nick Brandsma moest in de tweede helft uit voorzorg aan de kant blijven en op zijn plaats kwam andere A-speler Ole Smedema binnen de lijnen.

Het wedstrijdbeeld in de tweede helft was niet veel anders dan in de eerste helft. Hoogkerk scoorde gemakkelijker en DWA/Argo was de onderliggende partij. Bij de gasten uit Winsum en Bedum lukte het scoren echter niet meer in het tweede bedrijf. Pas bij 19-7 schoot Tom van der Laan nog een keer raak, maar dat was uiteindelijk het enige wapenfeit na rust van de gasten. Hoogkerk speelde de wedstrijd gedecideerd uit en won uiteindelijk met 24-8.

DWA/Argo staat nu in de veldcompetitie na acht wedstrijden onderaan in de tweede klasse. In april en mei wordt het restant van de competitie gespeeld en voor DWA/Argo zal het een lastige strijd tegen degradatie worden. De korfballers gaan zich nu eerst opmaken voor de zaalcompetitie. Deze start op 23 november. DWA/Argo komt dan uit in de vierde klasse en stelt zichzelf ten doel om daaruit te promoveren naar de derde klasse. In het kader van de voorbereiding spelen de korfballers de komende weken enkele oefenwedstrijden, waarbij de ontmoetingen met de nationale selecties van Marokko en Filipijnen op donderdagavond 7 november wel heel speciaal zijn. Deze teams komen dan op bezoek in de Ripperdahal in Winsum en spelen enkele dagen later nog andere duels in de omgeving.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (3), Tom van der Laan (2), Karen Oostmeijer (2) en Yarin Smedema (1).

Uitslagen:
Hoogkerk    - DWA/Argo     24- 8
De Granaet  - Rood-Wit     21-16
Noordenveld - Thrianta     13-22
Harich      - Oerterp/VKC  13-23

Stand:
Oerterp/VKC  8-14
Hoogkerk     8-14
De Granaet   8-11
Thrianta     8- 9
Rood-Wit     8- 6
Noordenveld  8- 6
Harich       8- 3
DWA/Argo     8- 2

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter