Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Voorbeschouwing Kenders Bouw - DIO Bedum Heren 1
Gepubliceerd op vrijdag 22 september 2017

Voorbeschouwing Kenders Bouw - DIO Bedum Heren 1

Het nieuwe volleybalseizoen staat weer voor de deur. Zaterdag 23 september speelt Kenders Bouw - DIO/Bedum Heren 1 zijn eerste wedstrijd van het seizoen tegen het sterke Sliedrecht Sport.

DIO heeft de afgelopen weken in de voorbereiding op het seizoen meerdere oefenwedstrijden gespeeld tegen o.a. Reflex Kampen, Volley Tilburg, Olhaco en VC Zwolle. Met wisselende resultaten kan Edwin ten Kate wel terug kijken op een prima voorbereiding.

Het team heeft er dit seizoen drie nieuwe spelers bij. Bert Bouwers en Nathan Jonker kwamen beiden over van Donitas. Bert zal de mid-positie versterken en Nathan zal zich richten op de positie van passer-loper. Daarnaast is Dewi Verseput overgekomen van Alterno en zal ook als passer-loper fungeren. Ook Erik Rekker is weer ontslagen uit de ziekenboeg. Rekker stond vorig seizoen langs de kant in verband met een langdurige knieblessure. Helaas heeft het team ook een tegenslag te verduren gekregen. Aanvoerder Jan Bakker zal naar alle waarschijnlijkheid lang aan de kant moeten staan met eveneens een knieblessure.

Vorig seizoen draaide DIO wederom goed mee in de strijd om de bovenste plekken. Dit leek er in eerste instantie niet op, aangezien er in de eerste helft van het seizoen wisselvallig gepresteerd werd. Begin 2017 werd het roer omgegooid. De laatste 10 wedstrijden werden allemaal gewonnen, maar de eindsprint kwam net te laat. Een vierde plaats voor DIO was hoogst haalbare.

De wedstrijd tegen Sliedrecht zal misschien iets minder beladen zijn als vorig seizoen. Sliedrecht ging toen lang aan de leiding in de Topdivisie, maar het verval voor de ploeg zat toen in de laatste wedstrijden. In Bedum kregen de heren toen de eerste tik te verduren door met 3-0 te verliezen.  De ploeg uit de Drechtstad werd uiteindelijk derde. Het team van coach Paul van der Ven zal dan ook revanche willen nemen op die nederlaag.

Beide teams willen het seizoen zo goed mogelijk beginnen en daar zal een overwinning aan bij kunnen dragen. Zeker als het gaat om twee ploegen die ook dit seizoen weer bovenin willen meedraaien.

De wedstrijd zal beginnen om 19:30, sporthal de Beemden.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM