Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Verlies voor Kenders Bouw DIO/Bedum in Tilburg
Gepubliceerd op dinsdag 27 februari 2018

Verlies voor Kenders Bouw DIO Bedum in Tilburg

De volleybal heren van Kenders Bouw DIO/Bedum hebben afgelopen zaterdag de derde nederlaag op rij geleden. Dit keer was het Volley Tilburg dat met een 3-1 overwinning de punten in eigen huis hield.

De Bedumers begonnen het nieuwe jaar nog met een eenvoudige overwinning op Olhaco, maar sindsdien heeft DIO het elke wedstrijd lastig gehad. De ongeslagen thuisstatus werd drie weken geleden al tenietgedaan door Compaen. Een week later was ook Pelster Cito in sporthal de Beemden met 2-3 te sterk voor DIO/Bedum. De mannen van coach Edwin te Kate kunnen op het moment niet het niveau halen dat de voorgaande jaren wel werd gehaald. Daarnaast zijn er enkele blessuregevallen die de ploeg niet helpen om het tij te doen keren.

Tegen Volley Tilburg moest de ploeg het doen zonder Jochem van der Veen en Gerben Geertsema. De heren waren om verschillende redenen niet inzetbaar. Coach Edwin ten Kate was zelfs genoodzaakt om een licentie aan te vragen voor zichzelf, zodat bij uiterste nood hij ook kon invallen.
 
De eerste set ging nog geleidelijk op. Beide teams bleven bij elkaar in het spoor, maar halverwege de set nam de Tilburg de leiding in handen. Via de setstanden 18-16 en 22-18 leek het gat definitief geslagen. DIO wist zich echter nog terug te knokken in de set, maar het eindsprintje kwam net te laat. Met 25-23 ging de eerste set naar de thuisploeg.

Ook in de tweede set waren beide ploegen qua stand aan elkaar gewaagd, maar boven de twintig punten wist Tilburg weer toe te slaan. Met 25-22 werd ook de tweede set gewonnen door de gastheren, waardoor DIO weer voor een lastige opgave kwam te staan.

In de derde set werd er dan ook een schepje bovenop gedaan. DIO ging met meer overtuiging spelen, waardoor Tilburg onder druk kwam te staan. Ook verdedigend werden er meer punten gemaakt. DIO wist al redelijk snel een ruime voorsprong op te bouwen en gaf dit gedurende de set ook niet meer weg. Met 17-25 werd de derde set binnengehaald.

DIO kon het niveau van de derde set niet doorzetten in de vierde set. De thuisploeg kon zo nu en dan een kleine voorsprong pakken, maar DIO wist in het spoor te blijven. Pas bij de twintig punten drukte Tilburg door. Met 25-21 pakte de thuisploeg de vierde set en daarmee ook een 3-1 overwinning.

De Bedumers hebben zich er al bij neergelegd dat meedoen voor het kampioenschap reëel gezien niet meer mogelijk is. Een goede klassering is nu dan ook het einddoel. Op 10 september speelt Kenders Bouw DIO/Bedum een thuiswedstrijd tegen VoCASA uit Nijmegen. De wedstrijd begint om 19:30.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter