Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Topvolleybal en topsfeer in Bedum
Gepubliceerd op maandag 12 september 2016
Topvolleybal en topsfeer in Bedum
 
9 september was het zo ver: hoog bezoek voor DIO/Bedum in Sporthal de Beemden, van landskampioen Abiant Lycurgus. Er stonden meerdere volleybal -onderdelen op het programma  dat mede mogelijk is gemaakt door Loket Leefbaarheid en de Rabobank. Het begon allemaal met een volleybalclinic voor de jeugd. Zowel Bedumer dorpsjeugd als de jeugdleden van DIO/Bedum konden genieten van de speluitleg van Arjan Taaij  (trainer/coach) en de spelers van Abiant lycurgus. Onze jeugd heeft hierdoor  weer de nodige spelkennis opgedaan. 
 
Daarna was het de beurt aan de sponsoren, relaties en volleybalkenners om tijdens het forum, onder leiding van Arjan Taaij, te luisteren naar de ontwikkelingen in het volleybal, en de weg die Abiant Lycurgus de laatste jaren ging en de komende jaren op gaat. Ook besteedde Arjan aandacht aan vragen die (vooraf) door DIO ingebracht waren. Al met al een kundig en boeiend verhaal wat zeer gewaardeerd werd.  
 
Als afsluiter was er de drukbezochte oefenwedstrijd tussen DIO/Bedum heren 1 en Abiant Lycurgus heren 1. Dat bekent een wedstrijd tussen de nummer 2 in de topdivisie (de één-na-hoogste competitie in Nederland) en de landskampioen in de Eredivisie. Op papier is dat geen eerlijk duel. In de praktijk blijkt echter dat de sfeer wel degelijk een verschil kan maken. De eerste set blijft DIO/Bedum lang bij, en weet af en toe brutaal een puntje voorsprong te pakken. De landskampioen laat de set echter niet verloren gaan, en weet met toenemende service druk de set  met 18-25 binnen te halen.
 
Set nummer 2 vertoont in het begin een gelijk spelverloop, maar Abiant Lycurgus voert wederom  de servedruk op, en weet daarmee het Bedumse spelletje behoorlijk te verstoren. Er wordt aan de thuiszijde hard gewerkt, maar het mooie volleybal waar het Bedumse publiek het afgelopen seizoen mee verwend is komt er niet vaak genoeg uit. Lycurgus sleept de tweede set eveneens met 18-25 naar binnen.
 
In de derde set is het gedaan met de tegenstand van DIO en is het verschil dat op papier zo duidelijk is ook in het veld goed zichtbaar. De servedruk ligt hoog, en er zijn te weinig spelers aan Bedumse zijde die de spelverdeler kunnen bedienen. De wedstrijd gaat dus met 3-0 naar de Groningers, maar is daarmee niet automatisch een verloren pot. De sfeer, de ervaring, en natuurlijk de spelminuten samen als nieuw team zijn wel degelijk winstpunten.
En het publiek heeft natuurlijk topvolleybal gezien, als mooie opwarmer voor de rest van het seizoen.
 
De eerste thuiswedstrijd van DIO/Bedum heren 1 is op zaterdag 1 oktober om 19:30 tegen HLB Van Daal/DS Heren 1.
 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM