Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
open huis tandartsenpraktijk bedum
Titelaspiraties DWA/Argo voorlopig in ijskast
Gepubliceerd op dinsdag 29 januari 2019

Titelaspiraties DWA Argo voorlopig in ijskast - verlies tegen Spannum in Easterein

Afgelopen zaterdag gingen de korfballers van DWA/Argo op bezoek in Easterein bij Spannum. Deze ploeg was geen onbekende tegenstander voor DWA/Argo, want in de veldcompetitie had DWA/Argo al één maal weten te winnen van Spannum. Zaterdag streden beide ploegen om de tweede plek achter koploper DTS. De wedstrijd die meer spannend dan goed was, eindigde, na een 9-8 ruststand, in een 14-13 eindstand voor Spannum. Hierdoor heeft DWA/Argo nu een achterstand van vier punten op koploper DTS en heeft het de mogelijkheid om kampioen te worden niet meer in eigen handen.

Er was zaterdag wederom een wijziging in de basisopstelling van trainer-coach André Pettinga. Door een enkelblessure van Nick Brandsma startte Gert-Jan Stulp op diens plaats.

Benjamin Pestoor wist namens DWA/Argo de score al snel te openen door onder de korf te profiteren van een fout van zijn tegenstander. Spannum maakte vervolgens de gelijkmaker, waarop Gert-Jan Stulp voor 1-2 zorgde. Spannum kon opnieuw de gelijkmaker scoren, maar vervolgens wisten de gasten uit Winsum en Bedum drie treffers op rij te maken, uit handen van Karen Oostmeijer, Tom van der Laan en Lisette Hamminga. Zo was er een klein verschil voor DWA/Argo, maar Spannum haakte aan door 3-5 te maken. Benjamin Pestoor verzilverde hierna een mooie doorloopbal en Spannum bracht vervolgens de stand op 4-6. Nadat Lisette Hamminga en Gert-Jan Stulp voor 4-8 hadden gezorgd brak er een slechte fase aan voor de ploeg van Pettinga. DWA/Argo speelde niet scherp en maakte onnodige fouten en daar wist Spannum optimaal van te profiteren.  De thuisploeg maakte maar liefst vijf treffers achter elkaar, wat de stand op 9-8 bracht in het voordeel van de Friezen. Met deze stand gingen beide ploegen de kleedkamers in.

Bij DWA/Argo wilde het deze zaterdag maar niet lukken. Kansjes rolden de korf uit, werden niet afgemaakt en er werd niet scherp verdedigd. Na rust ging Spannum verder met scoren, zodat er 10-8 op het scorebord kwam. DWA/Argo moest nu omschakelen en er alles aan doen om tot scoren te komen. Tom van der Laan schoot de 10-9 binnen, maar opnieuw zorgde Spannum voor een verschil van twee treffers op het scorebord. Natasja Schuuring wist een strafworp te scoren, maar ook nu zorgde Spannum er met een antwoord voor dat het gaatje twee treffers bleef, 12-10. Toch kreeg DWA/Argo weer geloof in een goede afloop, want Lisette Hamminga nam haar ploeg op sleeptouw en maakte twee treffers op rij waardoor er weer een gelijke stand op het scorebord kwam. Beide ploegen streden hard om een voorsprong te nemen, maar konden niet overtuigen. Zo werd er vijf minuten aan beide kanten niet gescoord. Uiteindelijk verbrak Spannum de status-quo. De thuisploeg scoorde zelfs twee maal op rij. Met nog vier minuten op de klok te spelen bracht trainer-coach André Pettinga zichzelf nog binnen de lijnen en dat werd beloond met een doelpunt. Helaas lukte het niet om er nog een gelijke stand uit te slepen. Daarvoor was de tijd te kort. De eindstand werd 14-13.

DWA/Argo verliest dure punten met dit onnodige verlies, want hierdoor is het afhankelijk geworden van een eventueel puntverlies van koploper DTS. Deze ploeg heeft nu halverwege de competitie vier punten voorsprong in de ranglijst en Spannum neemt de tweede plaats in. Komend weekend speelt Spannum bij DTS en voor DWA/Argo is het te hopen dat Spannum ook DTS een verliespartij toebrengt.

Zelf speelt DWA/Argo aanstaande zaterdag thuis tegen Deinum. Bij de vorige ontmoeting wist DWA/Argo te winnen met 12-15. Dit duel gaat om 17.40 uur van start in de Ripperdahal in Winsum. Duidelijk is dat DWA/Argo in ieder geval geen steken meer mag laten vallen.

Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (4x), Tom van der Laan (2x), Benjamin Pestoor (2x), Gert-Jan Stulp (2x), Karen Oostmeijer (1x), Natasja Schuuring (1x), André Pettinga (1x).

Uitslagen:
DTS      - Deinum      23- 8
Zunobri  - Veenwouden  17- 9
Spannum  - DWA/Argo    14-13

Stand:
DTS          6-12
Spannum      6-10
DWA/Argo     6- 8
Zunobri      6- 5
Deinum       6- 4
WIK’34       6- 3
Veenwouden   6- 0

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM