Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Spannende vijfsetter beslist in voordeel van DIO/Bedum
Gepubliceerd op zondag 18 december 2016

Spannende vijfsetter beslist in voordeel van DIO Bedum - Sporthal de Beemden 17 december 2016

Sporthal de Beemden was afgelopen zaterdag het toneel van een spannende vijfsetter in de Topdivisie van het volleybal. DIO/Bedum wist tegen Pelster Cito een 0-2 achterstand om te zetten in een 3-2 overwinning.

Na de pijnlijke nederlaag vorige week tegen koploper Sliedrecht, wilden de mannen van DIO zich revancheren tegen Pelster Cito. Het team uit Zeist heeft de afgelopen weken een sterke serie neergezet en wilden dit ook graag doortrekken tegen het nog zoekende DIO/Bedum. Coach Edwin ten Kate van Bedum moest het dit keer wel doen zonder libero Niels Kuypens in verband met ziekte. Zijn plek werd overgenomen door passer-loper Jan Bakker die nog steeds niet volledig is herstelt van zijn blessure.

Aan het begin van de eerste set keek de thuisploeg al meteen tegen een kleine achterstand aan. De passlinie van de Bedumers had veel moeite om de bal bij spelverdeler Thijs Homan te krijgen. Mede dankzij enkele fouten aan de zijde van Cito, kwam DIO toch weer op gelijke hoogte. Dit was echter maar van korte duur. Bij een stand van 10-13 werd de eerste time-out aangevraagd. Dit had niet het gewenste effect, want de heren uit Zeist ging verder waar ze gebleven waren. Enkele wissels aan de zijde van DIO moest het spel doen keren, maar bij een stand van 22-24 werd het setpunt benut door Cito.

Ook in de tweede set was het spelbeeld onveranderd. Cito nam wederom de leiding en bouwde voorsprong steeds verder uit. DIO kwam er niet aan te pas. Edwin ten Kate probeerde nog enkele wijzigingen aan te brengen, maar dit mocht niet baten. Via 7-15 en 11-20 in het voordeel van Cito kon de winst in de tweede set de ploeg niet meer ontgaan. Met 13-25 stond er een duidelijke score op het bord.

Het leek erop dat het een zware avond ging worden voor DIO. Het publiek ging nog maar eens achter de thuisploeg staan. Dat bleek wel het gewenste effect te hebben. In de derde set begon DIO een stuk beter dan Cito. De pass werd beter neergelegd voor de inmiddels ingebrachte Rik Bakker. Mede dankzij een sterk spelende Michael ter Veer liep de Bedumers uit naar 12-9. Dit gat wist DIO tot het einde vast te houden. Cito kwam nog wel terug tot 24-23, maar kon niet voorkomen dat de winst in de derde set naar de thuisploeg ging.

DIO wist de stijgende lijn in de derde set door te zetten in de vierde set. Halverwege de set stond het 13-9 mede dankzij een sterk serverende Rik Bakker en Thomas Heijs. Het gaatje bleef rond tussen de 3 á 4 punten in het voordeel van DIO. Pas aan het einde van de vierde set werd de genade klap uitgedeeld. Met 25-19 werd de vierde set binnengehaald en konden beide teams zich opmaken voor een vijfde set.

Het was de thuisploeg, die mede dankzij het thuispubliek, sterker aan de beslissende vijfde set begon. Bij een stand van 8-5 werd er gewisseld van kant. Het lukte Cito wel om weer op gelijke hoogte te komen (10-10). Vanaf dat moment was het nagelbijten. Bij een stand van 14-13 stond het eerste wedstrijdpunt op het scorebord voor DIO. Een spannende rally werd vervolgens uitgeslagen door Cito, waardoor de winst in vijf sets naar de Bedumers ging.

Na een korte winterstop zal DIO/Bedum het op 14 januari opnemen tegen HLB/Van Daal in Den Dungen.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM