Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Revanche voor Kenders Bouw DIO/Bedum op Olhaco
Gepubliceerd op maandag 15 januari 2018

Revanche voor Kenders Bouw DIO Bedum op Olhaco uit Hoogeveen

De heren volleyballers van Kenders Bouw DIO/Bedum zijn het nieuwe jaar begonnen met een klinkende overwinning op De Witte Olhaco uit Hoogeveen. In sporthal De Beemden stuurde de thuisploeg de tegenstander binnen het uur met 3-0 naar huis. Dankzij deze overwinning revancheert DIO zich voor de dure uitnederlaag eerder in het seizoen.

Coach Edwin ten Kate van DIO/Bedum kon over bijna de gehele selectie beschikken. Alleen Gerben Geertsema en de langdurig geblesseerde Jan Bakker ontbraken nog. Met Thijs Homan, Jochem van Diepen, Nico Hoekstra, Lennart Harmsen, Bert Bouwers, Erik Rekker en libero Niels Kuypens begonnen de Bedumers aan de wedstrijd.

In de eerste set werd al redelijk vroeg het gaatje geslagen. Met veel servedruk werd de passlijn van de mannen uit Hoogeveen onder druk gezet. Hierdoor kon Olhaco lastig tot aanvallen komen. Halverwege de set was het verschil al opgelopen tot meer dan vijf punten in het voordeel van de thuisploeg. Aan het eind van de set werd daar nog een schepje bovenop gedaan, waardoor DIO met 25-16 de winst wist te pakken.

Het spelbeeld in de tweede set was vergelijkbaar met de eerste set. De Bedumers waren de bovenliggende partij en lieten met vlagen goed volleybal zien. Verdedigend stond de ploeg goed te spelen. Veel aanvallen van Olhaco stranden in de blokkering of werden goed verdedigd door de passlinie. Onder andere Lennart Harmsen was voor Olhaco moeilijk af te stoppen. Met ruime cijfers werd ook de tweede set gewonnen: 25-13.

Met enkele wijzigingen begon DIO aan de derde set. Rik Bakker en Michael ter Veer waren al ingevallen in de tweede set, maar mochten ook beginnen in de derde set. De Bedumers bleven de bovenliggende ploeg. Het gat werd wederom al snel geslagen en ook niet meer uit handen gegeven. Halverwege de set kwam ook Dewi Verseput en Jochem van de Veen binnen de lijnen. Met een foutserve van Olhaco werd uiteindelijk het wedstrijdpunt binnengehaald: 25-21.
 
Door de nederlaag van koploper Sliedrecht Sport tegen VoCasa, loopt Kenders Bouw DIO/Bedum weer drie punten in. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt momenteel 8 punten, maar de Bedumers hebben nog 2 wedstrijden tegoed. Volgende week neemt DIO/Bedum het in een uitwedstrijd op tegen de nummer 6 MKB Accountants/VCV uit Veenendaal.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter