Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Puntendeling voor DWA/Argo
Gepubliceerd op maandag 13 mei 2019

Puntendeling voor DWA/Argo - tegen DTL in Hantum 

Afgelopen zaterdag stond het derde return-duel op de planning voor de korfballers van DWA/Argo. De Winsumers en Bedumers gingen op bezoek bij DTL in Hantum. Bij de vorige ontmoeting wist DWA/Argo met 10-8 te winnen. Zaterdag kon DWA/Argo, na een ruststand van 9-6 in het voordeel van de Friezen, uiteindelijk een punt meenemen naar Winsum en Bedum. De eindstand werd 14-14.

Trainer/coach André Pettinga begon zaterdag weer met zijn vaste basisachttal. Natasja Schuuring was weer terug na een polsblessure.
DTL opende de score direct met twee doelpunten achter elkaar. Karen Oostmeijer maakte vervolgens de eerste treffer voor DWA/Argo, waarop DTL reageerde met een tegentreffer. Ook Tom van der Laan wist vervolgens het gat van de korf te vinden en hierna vergrootte DTL het gat naar 5-2 door twee doelpunten op rij. Benjamin Pestoor zorgde met een schot voor 5-3. De thuisploeg had ervoor gekozen om de eerste helft voor de wind te spelen en speelde zichtbaar makkelijker. DTL scoorde dan ook 6-3. DWA/Argo moest scherper gaan spelen en beter haar kansen afronden. Nadat Sam Pestoor een strafworp verzilverde, scoorde DTL echter drie maal op rij. Er stond inmiddels een stand van 9-4 stond op het scorebord, maar vlak voor rust wisten Lisette Hamminga en Nick Brandsma voor 9-6 te zorgen. Met deze stand gingen beide ploegen de kleedkamers in.

Na de pauze maakte DTL als eerste een treffer en bracht de stand op 10-6. DWA/Argo moest nu gaan aanhaken en met de wind in de rug beter spel laten zien. Lisette Hamminga en Lisanne Pettinga wisten beide het gat van de korf te vinden en brachten de spanning enigszins terug in de wedstrijd. DTL maakte opnieuw een tegentreffer, maar Natasja Schuuring legde de 11-9 binnen. Na een tegendoelpunt van DTL, scoorde Tom van der Laan en zo bleef DWA/Argo achtervolgen. DTL liet zich echter niet makkelijk verslaan en speelde via lange aanvallen naar opnieuw twee treffers. Bij de stand van 14-10 leek het niet of DWA/Argo nog punten zou kunnen meenemen. De laatste fase van de wedstrijd ging in en de gasten moesten alles geven wat ze nog hadden. Dat gebeurde want DTL kon in deze laatste fase geen doelpunt meer maken door goed verdedigend werk van de Groningers. Lisanne Pettinga maakte twee belangrijke goals op rij en zette zo 14-12 op het scorebord. Met nog enkele minuten te gaan bleef DWA/Argo aandringen. Nick Brandsma maakte uiteindelijk ook twee goals op rij, waardoor er een gelijke stand van 14-14 op het scorebord stond. Hoewel er nog enkele kansen waren bleken beide ploegen niet meer tot scoren te kunnen komen. De wedstrijd eindigde daarom in een gelijkspel van 14-14.
Doordat koploper Harkema verloor bij DTS is de strijd aan kop van de poule weer helemaal open. DWA/Argo en DTL volgen Harkema nu op één puntje op een gedeelde tweede plaats.

Aanstaande zaterdag, 18 mei, speelt DWA/Argo de return wedstrijd tegen NQL. Bij de vorige ontmoeting wist DWA/Argo met 16-13 te winnen. Dit duel zal om 15.30 uur van start gaan in Burdaard.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (3x), Lisanne Pettinga (3x), Tom van der Laan (2x), Lisette Hamminga (2x), Natasja Schuuring (1x), Karen Oostmeijer (1x), Benjamin Pestoor (1x), Sam Pestoor (1x).

Uitslagen:
SIM             - Spannum    9-13
Invicta/Frigro  - NQL       24-12
DTS             - Harkema   12-11
DTL             - DWA/Argo  14-14

Stand:
Harkema         10-16
DWA/Argo        10-15
DTL             10-15
Spannum         10-10
DTS             10-10
Invicta/Frigro  10- 8
NQL             10- 5
SIM             10- 1

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter