Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Pijnlijke nederlaag voor DIO/Bedum
Gepubliceerd op dinsdag 03 oktober 2017

Pijnlijke nederlaag voor DIO Bedum tegen De Witte Olhaco uit Hoogeveen

Dat resultaten uit het verleden geen garanties zijn voor de toekomst bleek ook van toepassing te zijn voor de heren volleyballers van Kenders Bouw-DIO/Bedum. In Hoogeveen konden de mannen van coach Edwin ten Kate geen vuist maken tegen het sterk spelende De Witte Olhaco, met een terechte 3-0 nederlaag als gevolg.

Beide ploegen zijn elkaar de afgelopen jaren al meerdere keren tegen gekomen. Zowel in de competitie als in de beker kwamen de Bedumers als sterkste uit de strijd. Op papier was DIO/Bedum dan ook de favoriet, zij het niet dat DIO op enkele posities noodgedwongen wat aanpassingen moest doorvoeren. Lennart Harmsen raakte tijdens een training geblesseerd aan zijn pink en kreeg in het ziekenhuis te horen dat er gips omheen moest. Tevens kon DIO niet beschikken over Dewi Verseput in verband met vakantie. Hierdoor ontbraken er twee passer-lopers. Diagonaal Michael ter Veer en Nathan Jonker moesten deze posities zien op te vullen.

Het begin van de eerste set was het dan ook wat onwennig aan de kant van de Bedumers. DIO kon moeilijk in de wedstrijd komen. Eenvoudige ballen werd niet verdedigd en ook aanvallend kwam DIO er niet aan te pas. Bij een stand 14-10 in het voordeel van Olhaco, kregen de Bedumers een nieuwe tegenslag te verduren. Michael ter Veer raakte ook geblesseerd en werd vervangen door Nathan Jonker. Met de nog jonge Jonker probeerde DIO het tij nog te keren, maar dat mocht niet baten. Olhaco bleef de aanvallende binnen slaan en pakte de eerste set dan ook met ruime cijfers: 25-15.

In de tweede set ging het wederom mis voor DIO/Bedum. Olhaco pakte al snel een ruime voorsprong van zes punten (12-6), waardoor DIO weer in de achtervolging moest. Helaas was ook dit gat niet te overbruggen en ging ook de tweede set met naar Olhaco. Dit keer met een setstand van 25-16.

Het leek hierdoor een lastige avond te gaan worden. Coach Edwin ten Kate probeerde met verschillende wissels en aanpassingen het team een andere spel te laten spelen, maar ook dit had niet het gewenste resultaat. De Bedumers haalden hun niveau niet, terwijl Olhaco verdedigend en aanvallend een prima pot stonden te spelen. De derde set ging dan ook naar ploeg uit Hoogeveen met 25-21.

Voor DIO was het een pijnlijke nederlaag die snel vergeten moet worden. Aankomende zaterdag wacht namelijk alweer de volgende tegenstander. In sporthal de Beemden zal Kenders Bouw-DIO/Bedum het dan opnemen tegen MKB Accountants/VCV. Beide ploegen hebben één wedstrijd gewonnen en verloren. De wedstrijd zal beginnen om 19:30.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM