Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Ook verlies voor DWA/Argo in Harkema
Gepubliceerd op maandag 18 september 2017

Ook verlies voor DWA Argo in Harkema - 16 september 2017

Afgelopen zaterdag moest DWA/Argo het opnemen tegen Harkema.  In het begin was het nog spannend, maar al gauw wist Harkema het heft in handen te nemen. In de slotfase van de eerste helft liepen de Friezen weg naar een ruststand van 15-7.  In de tweede helft kwam DWA/Argo deze klap niet meer te boven, waardoor de twee punten in Harkema bleven. De eindstand werd 21-14.

Na de midweekse wedstrijd van DWA/Argo in Surhuisterveen, welke tegen It Fean/ Boelenslaan werd verloren met 14-11, staat de ploeg uit Winsum en Bedum na drie speelrondes op een gedeelde laatste plaats in de derde klasse.

Tom van der Laan wist zaterdag de score te openen en DWA/Argo al vroeg op 0-1 te zetten. Direct na dit schot reageerde Harkema. In de beginfase vielen de doelpunten om en om. Eerst wist Nick Brandsma met zijn score nog het voortouw te nemen, maar de rollen werden later omgedraaid. Harkema nam het initiatief en wist op 4-2 te komen. Nick Brandsma en Natasja Schuuring zorgden er vervolgens voor dat er weer een gelijke score op het scorebord kwam. Hierna bleef het spannend. Na 23 minuten gespeeld te hebben, stond er een 10-7 op het scorebord. Hierna kwam de Friese doelpuntenmachine op gang. Met vijf treffers op rij zorgde de thuisploeg ervoor dat de tweede helft al bijna niet meer gespeeld hoefde te worden. Beide ploegen gingen met 15-7 de kleedkamers in.

De tweede helft werd er door DWA/Argo wel beter gespeeld dan in de eerste helft. De jongelingen uit Winsum en Bedum waren scherper en dat was goed te zien in de wedstrijd.  De doelpunten vielen weer om en om, maar DWA/Argo wist niet dichterbij te komen. Harkema bleef scoren en DWA/Argo scoorde uiteindelijk te weinig deze wedstrijd. De eindstand werd 21-14.

Aanstaande zaterdag, 23 september,  komt Elko uit Elim op bezoek Winsum. Om 15.30 uur zal deze wedstrijd van start gaan.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (5x), Nick Brandsma (3x), Tom van der Laan (3x),  Sam Pestoor (2x) en Karen Oostmeijer (1x).

Uitslagen:
Invicta/Frigro  - Emmeloord   14-20
Elko   - Lintjo               16-15
It Fean/Boelenslaan - Pallas  15-17
Harkema  - DWA/Argo           21-14

Stand:
Emmeloord           3-6
Elko                2-4
Pallas              2-2
Lintjo              3-2
Harkema             3-2
Invicta/Frigro      3-2
It Fean/Boelenslaan 3-2
DWA/Argo            3-2

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM