Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Oerterp/VKC ook in competitie te sterk voor DWA/Argo
Gepubliceerd op dinsdag 01 oktober 2019

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers uit Winsum en Bedum een thuisduel tegen Oerterp/VKC. Bij de vorige ontmoeting anderhalve week eerder, in de strijd om de Jan Mulder Beker, wist Oerterp/VKC ruim te winnen. Zaterdag stonden de twee ploegen tegenover elkaar in de reguliere competitie. Oerterp/VKC had in de eerste helft zichtbaar moeite met DWA/Argo, maar na een ruststand van 8-11, wist Oerterp/VKC in het tweede bedrijf afstand te nemen en de punten mee naar huis te nemen. De eindstand werd 11-21.

Oerterp VKC ook in competitie te sterk voor DWA Argo 

Er was zaterdag wederom een wijziging in de opstelling van trainer-coach André Pettinga. Steven Bults debuteerde op de plek van de geblesseerde Tom van der Laan en ook Yarin Smedema speelde nog steeds op de plek van Natasja Schuuring.

Wat bij de vorige ontmoeting zo makkelijk leek voor Oerterp/VKC, werd zaterdag wat lastiger. DWA/Argo begon scherp aan de wedstrijd en daar had Oerterp/VKC moeite mee. De Friezen openden weliswaar de score, maar Nick Brandsma reageerde direct met een score voor de thuisploeg. De gasten scoorden vervolgens twee maal op rij, maar Nick Brandsma was wederom degene die een treffer voor de thuisploeg liet aantekenen. De gasten uit Ureterp en Siegerswoude behielden het initiatief, maar Lisette Hamminga zorgde ervoor dat DWA/Argo aansluiting behield, 3-4.

In de fase hierna scoorde het makkelijker combinerende Oerterp/VKC drie maal op rij en de stand kwam zo uit op 3-7. DWA/Argo vocht voor wat het waard was om te zorgen dat het aansluiting behield. Gert-Jan Stulp was trefzeker en de ploeg van coach Pettinga gaf zich nog niet gewonnen, ook niet nadat Oerterp/VKC opnieuw tweemaal scoorde. Karen Oostmeijer en Gert-Jan Stulp konden allebei het gat van de korf vinden en dit zorgde voor een stand met drie verschil. Na de 6-9 scoorden Oerterp/VKC en DWA/Argo beide om en om nog twee maal, waardoor de teams bij rust met een 8-11 stand de kleedkamers ingingen.

De gasten kwamen scherp terug uit de kleedkamer en maakten vlot twee treffers. Lisanne Pettinga zorgde met haar score voor de 9-13 en nadat Oerterp/VKC de 9-14 binnenschoot, maakte Lisette Hamminga 10-14. Hierna kende Oerterp/VKC een scherpe fase en werd het gat definitief geslagen met de thuisploeg. De Friezen combineerden gemakkelijker en hadden minder kansen nodig in hun aanvallen om tot doelpunten te komen. Ze scoorden vier treffers op rij. Het verschil op het scorebord werd nu dusdanig groot dat DWA/Argo geen kans meer had op een goed resultaat. De jarige A-speler Ole Smedema mocht op zijn 17e verjaardag nog zijn debuut maken en Sam Pestoor maakte nog de laatste treffer voor DWA/Argo, maar het laatste woord in de wedstrijd was aan Oerterp/VKC dat met nog eens drie treffers de eindstand op 11-21 bracht.

Aanstaande zaterdag zal DWA/Argo naar Dokkum afreizen voor de ontmoeting met De Granaet. Beide ploegen kennen elkaar nog van eerder gespeelde wedstrijden en daar waren de teams vaak behoorlijk aan elkaar gewaagd. Saillant detail is dat De Granaet onder leiding staat van Henk Sjoerd Westra. Hij was de vorige trainer-coach van DWA/Argo. Om 15.30 uur zal de wedstrijd van start gaan.

Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (3x),  Nick Brandsma (3x), Gert-Jan Stulp (2x), Lisanne Pettinga (1x), Karen Oostmeijer (1x), Sam Pestoor (1x).

Uitslagen:
Hoogkerk     - Rood-Wit     21- 9
Thrianta     - Harich       15-15
Noordenveld  - De Granaet   14-14
DWA/Argo     - Oerterp/VKC  11-21

Stand:
Oerterp/VKC  4-6
Hoogkerk     4-6
De Granaet   4-5
Rood-Wit     4-4
Thrianta     4-3
Harich       4-3
Noordenveld  4-3
DWA/Argo     4-2

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter