Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Noordenveld neemt in slotfase afstand van DWA/Argo
Gepubliceerd op zondag 15 september 2019

Afgelopen zaterdag gingen de korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum op bezoek bij Noordenveld in Roden. Na een spannende eerste helft met relatief weinig doelpunten, en een ruststand van 8-6, trokken de Rodenaren in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe. De eindstand werd 17-10.

Noordenveld neemt in slotfase afstand van DWA/Argo 

Onder prachtige weersomstandigheden startte om 15.30 uur het duel in Roden. Na enige tijd wist Tom van der Laan namens de Groningers de score te openen uit een kans vlakbij de korf. Hierna duurde het even voordat beide partijen weer tot scoren kwamen, maar Noordenveld kwam langzamerhand op gang. De ploeg kreeg vat op het spel van DWA/Argo en maakte vijf treffers op rij. Er stond een stand van 5-1 op het scorebord en DWA/Argo moest moeite doen om aan te haken. De gasten, onder leiding van trainer-coach André Pettinga, schakelden een tandje bij in een scherpe fase, want er werden drie treffers op rij gemaakt. Dit bracht de stand op 5-4. Noordenveld maakte vervolgens ook drie treffers en voor rust wist DWA/Argo nog twee maal te scoren. Zo was er bij rust een stand van 8-6. Een stand waarmee alles nog mogelijk was. Doelpunten van DWA/Argo uit de eerste helft kwamen uit handen van: Tom van der Laan, Yarin Smedema, Karen Oostmeijer, Lisette Hamminga en Sam Pestoor (2x).

Ook in het begin van de tweede helft duurde het erg lang voordat er een doelpunt kwam. Zowel Noordenveld als de gasten uit Winsum en Bedum kwamen niet tot scoren. Dit betekende dat DWA/Argo nog steeds kans hield om dichterbij te komen. Na enige tijd wist Karen Oostmeijer het gat van de korf te vinden en zij zette de stand op 8-7. Toen Yarin Smedema met een doorloopbal de gelijke stand op het scorebord zette was de spanning helemaal weer terug. Beide partijen vochten voor elk duel en de wedstrijd kon nog alle kanten op. Tom van der Laan schoot met een raak afstandsschot DWA/Argo zelfs op een voorsprong van 8-9. Toch wist Noordenveld zichzelf weer te herpakken. Ineens begon het weer te lopen bij de Drenten, want na de 8-9 maakte Noordenveld maar liefst zeven treffers op rij. DWA/Argo had het nakijken en kwam in deze fase niet tot scoren.  Er werden goede aanvallen gedraaid, maar DWA/Argo had veel pech met de afronding. Uiteindelijk wist Gert-Jan Stulp nog eenmaal een treffer te maken, maar de wedstrijd was gespeeld en Noordenveld was nog twee maal trefzeker. De eindstand werd 17-10.

Aanstaande woensdag 18 september speelt DWA/Argo de eerste ronde in de Jan Mulder beker. Oerterp/VKC is de tegenstander. Deze ploeg komt DWA/Argo ook tegen in de competitie. Het duel zal om 20.00 uur van start gaan in Ureterp.

Aanstaande zaterdag 21 september komt Harich uit Balk op bezoek bij DWA/Argo. Dit duel zal om 15.30 uur van start gaan in Winsum.

Scores DWA/Argo: Tom van der Laan (2x), Yarin Smedema (2x), Karen Oostmeijer (2x), Sam Pestoor (2x), Lisette Hamminga (1x), Gert-Jan Stulp (1x).

Uitslagen:
Hoogkerk     - Thrianta      31-10
Harich       - Rood-Wit      23-18
De Granaet   - Oerterp/VKC   18-17
Noordenveld  - DWA/Argo      17-10

Stand:
Hoogkerk      2-4
Oerterp/VKC   2-2
Thrianta      2-2
Rood-Wit      2-2
Harich        2-2
De Granaet    2-2
Noordenveld   2-2
DWA/Argo      2-0

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter