Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Natuurijs-gekte
Gepubliceerd op woensdag 23 januari 2013

Image

Door Jolanda Langeland.


Het begon met vorst en de vorst ging goed, zo goed dat we op dinsdag aan de bak mochten in het prachtige Noordlaren!


Ze waren weer de eerste, de mannen van Noordlaren en het is toch altijd heerlijk om de natuurijsperiode lekker dichtbij huis te beginnen. Eerst moest er nog gewerkt worden. Zuidlaren op steenworp afstand van Noordlaren, perfect dus. Werken tot vijf uur en om tien over vijf aankomen in Noordlaren.

Noordlaren
Samen met Fos aan de start van een loodzware koers. Carien was ziek, vandaar twee Okkinga-lady's. Het werd een koers waarin we achter de feiten aan reden. Zelf moest ik het wel erg ver weg halen, reed met mijn tong op mijn schoenen om het hoge tempo te kunnen volgen. In de finale kon ik nog een gat dichten en de sprint aantrekken, echter lag mijn snelheid niet hoog genoeg om Fos goed te kunnen lanceren. Fos werd derde. De koers werd gewonnen door Mariska Huisman voor Irene Schouten.

Snel naar huis, uitfietsen, wassen, tas weer inpakken en op bed. De volgende ochtend richting het werk, werken, opgehaald worden van het werk door Pa en Moe, bakje pasta in de auto en uitstappen in Haaksbergen.

Haaksbergen
Oke, dan sta je in Haaksbergen en rij je als een dweil. De dweil bleek ook nog de verkeerde afslag op een 400 meterbaan te kunnen nemen. Hoe dat kwam? Met nog 8 ronden te gaan was er een valpartij voor mij. Ik leek er mooi omheen te gaan tot ik erachter kwam dat ik achter strobalen stond en niet meer rechtstreeks de baan op kon. Het peloton denderde door. Ik zag ze verder en verder van me wegrijden, terwijl ik over de strobalen terug op de baan stapte en de achtervolging inzette. Een ronde later was ik erbij en dat was dan ook gelijk het hoogtepunt van de wedstrijd in Haaksbergen.

Waar zijn we toch mee bezig?  Ging er op de terugweg naar huis door mijn hoofd. Het leven van een marathonschaatser is geweldig hoor, toch is het onwijs druk als er eenmaal natuurijs ligt. Je weet nooit waar je aan toe bent. Moet dagen vooruit plannen en daarnaast gaat het werk ook gewoon door en dus stond ik de volgende dag weer in Gramsbergen.

Gramsbergen
In Gramsbergen won ik twee jaar geleden de wedstrijd. Ik had goede herinneringen aan de baan, iets minder aan de afloop. Ik won hem wel, echter viel Mireille Reitsma in de laatste ronde nadat we samen het peloton op een ronde hadden gezet. Van zo'n overwinning kan ik nog altijd niet genieten. Nu nieuwe kansen en gelukkig reed ik goed en attent. De wedstrijd werd een massasprint. Bij de bel zat ik te ver van achteren, achtste positie. Met nog 300 meter te gaan ging ik volle bak en reed een goede laatste bocht, waarna ik achter Fos als vierde finishte. Tevreden en blij met het feit dat ik nog kon schaatsen. Soms ben je de bevestiging gewoon even nodig.

Het gekke is dat ik op de terugweg geen gedachten had van, " Waar zijn we nu toch wel niet mee bezig?". Zo zie je maar weer hoe belangrijk een goede uitslag of een goed gereden wedstrijd is voor het plezier in de sport. Bij mij althans wel. De volgende ochtend stapte ik vol goede moed in de auto, werken en daarna door naar Veenoord.

Veenoord
Aangekomen op het werk, sms "GEEN VEENOORD". Jammer. Ik had er zin in gehad. Een avondje rust werd het in plaats van raggen op een ondergelopen sintelbaan. Op de bank, The Voice en voorbereiden voor de laatste KPN Marathoncup in Amsterdam.

Amsterdam

Wedstrijd nummer vier in vijf dagen. Weer terug op kunstijs, de finale van de KPN Marathoncup 2012 / 2013. Zware koers, harde wind en een pittige finale waarin ik toegeef dat ook ik de handjes niet op de rug kon houden. Chaos de laatste tien ronden. Ik finishte als negende. Zondag nog even op natuurijs en dan verwacht ik dat we woensdag af kunnen reizen naar de Weissensee.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM