Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Mooie 6e plek voor Jolanda Langeland in Haarlem
Gepubliceerd op zondag 18 november 2012

KPN Marathoncup 6 - Haarlem.

Door Jolanda Langeland.

Zaterdag 17 november 2012 -
Bedum, Groningen, overstappen in de Okkinga-bolide, via Kollum richting Heerenveen, Carien inladen, door naar afslag St. Nicolaasga, Marjon oppikken en toen in volle vaart naar Haarlem voor de KPN Marathoncup nummero 6.

Mooie 6e plek voor Jolanda Langeland in Haarlem
Team Okkinga - bolide

Het doel is altijd om te winnen en zeker na de wedstrijd van vorige week in Thialf waren we ook absoluut toe aan een overwinning. Ons strijdplan was bekend, niks stond de overwinning in de weg.

De wedstrijd werd gekenmerkt door vele aanvallen, na de aanvallen viel het tempo ook regelmatig stil. Beetje hollen en stilstaan. Bij de tussensprints werd er hard gereden.  Na de tweede tussensprint probeerden we met het team de boel te forceren. Volle bak rijden om te kijken of we nog met een kopgroep weg konden komen. Helaas. De wedstrijd liep uit op een massasprint, prima...ach, ook daar kunnen wij mee uit de voeten.

De finale was chaotisch. We wilden niet te vroeg op kop komen. Echter was er geen ontkomen meer aan om met acht ronden voor het eind richting de koppositie te gaan. Carien trok onze trein om het peloton heen. Op dat moment zat ineens het complete MKBasics en Palet Schilderwerken - blok op kop. Twee, vier, zes, acht rode en paarse dames hielden we in, we kwamen op kop. Hierna ontstond er een gevecht tussen team Okkinga en MKBasics  / Palet om de beste uitgangspositie.

Onze tactiek werkte helaas niet tot de laatste ronde. Carien trok wel perfect door op kop. Fos zat in vierde positie. Ik zat er twee plekken achter en moest ook ineens gaan sprinten. Weer een nieuwe ervaring dit jaar, want ik had nog amper punten gepakt. Ik kwam niet perfect de laatste ronde door. Het leverde een zesde plek op. Fos won met overmacht de sprint.

Het was een zeer geslaagde avond in Haarlem. Goed gereden koers, attent gereden en prima uit kunnen leven. De finale moet voor mezelf beter, dat kan ook, dus op naar volgende week!

Zie ook: www.jolandalangeland.nl

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM